На хабарі спіймали заступника голови Садгірської райради (оновлено о 14.15)

На хабарі спіймали заступника голови Садгірської райради (оновлено о 14.15)

10.07.2013, 17:57

Співробітники УМВС в Чернівецькій області затримали на хабарі чергового чиновника. Ним виявився заступник голови Садгірської районної в місті Чернівці ради.

Як стало відомо vidido.ua з власних джерел, посадовець вимагав 5 або 6 тисяч гривень від підприємця.

Затримали заступника 9 липня пізно ввечері працівники УБОЗу. Наразі чиновник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання УМВС.

Міліція підтвердила інформацію щодо затримання на хабарі посадовця Садгірської райради. Він вимагав та отримав 5 тисяч гривень від приватного підприємця за видачу дозволу. Про це повідомляє прес-центр УМВС в Чернівецькій області.

"Правоохоронці затримали посадовця, який отримав 5 тисяч гривень від приватного підприємця", - йдеться у повідомленні прес-центру.

Повідомляється, що директор одного з чернівецьких приватних підприємств був вимушений заплатити 5000 гривень високопосадовцю Садгірської районної ради. Чиновник вимагав гроші за виділення земельної ділянки для розміщення тимчасової виставки дитячих майданчиків.

У результаті вдалого проведення слідчих та розшукових дій, працівникам УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області вдалося викрити 50-річного посадовця та задокументувати факт вимагання та отримання грошей.

Наразі дії чиновника слідчі кваліфікують за ознаками ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

На даний час в районному суді вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.У прес-службі УМВС в області надати офіційну інформацію щодо затримання чиновника на хабарі пообіцяли протягом півгодини.

Нагадаємо, лише місяць тому на хабарі 810 тис. грн. був затриманий  заступник керівника Першотравневої районної в місті ради. Згодом суд відпустив його під заставу.

Джерело: vidido.ua та molbuk.ua

фото: kirovograd.comments.ua

1