На Хотинщині закупили молодняк зайців, але бояться випускати у дику природу через хімпрепарати

На Хотинщині закупили молодняк зайців, але бояться випускати у дику природу через хімпрепарати

13.05.2019, 21:58

ЗАКУПИЛИ МОЛОДНЯК ЗАЙЦІВ. АЛЕ…

Благородну справу для відтворення дикої фауни здійснив колектив первинної організації УТМР с. Недобоївці Хотинського району, де її головою є Микола Требик, про що він розповів днями.

  • Це добре, і справді, благородно, Миколо. Але скажи, на яких площах випустите зайченят, коли кругом сади і сади, і які обробляються найядучішими хімпрепаратами упродовж сезону від 25 до 35 разів?! Та від тієї зарази не те, що зайченята упадуть, а й вигибне навіть всеїдна африканська муха це-це.

  • Знаю, переживаю, – відповів голова первинної мисливської організації. – Вихід такий. Як тільки зайченята, яких ми тимчасово утримуємо у вольєрах наберуться сил і потеплішає, випустимо їх у довколишні ліси.

  • Але ж з лісу, Миколо, до садків рукою подати. Заєць, як знаєш, на місці не стоїть, він ще й стрибає та перебігає з місця на місце.

  • Та знаю, знаю…

Та все одно, як колега Требика по мисливству, всіляко підтримую його поривання, адже мисливська фауна краю (та й не тільки) настільки збідніла, що дехто з нашого брата по мисливству роками не розчохлює свої ґвери.

Іван Агатій,

член УТМР

 

1