На Хотинщині три вулиці перейменували на честь загиблих героїв АТО

На Хотинщині три вулиці перейменували на честь загиблих героїв АТО

29.08.2016, 17:11

Депутати Анадольської сільської ради Хотинського району під час нещодавньої сесії прийняли рішення про перейменування трьох вулиць та одного провулку в цьому населеному пункті, пишуть "Хотинські вісті".

Це зроблено у відповідності до Закону України №317-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». 

– Крім того, вирішено ушанувати земляків, загиблих у зоні АТО. Відтепер вулицю та провулок Кузьми Галкіна перейменовано на вулицю та провулок О. Боднарюка, 40-річчя Перемоги – на О. Гарбуза, Піонерську – на Українську, – розповідає секретар сільської ради Олена Максимчук. – При цьому зміни назв відбудуться без зміни поштових адрес. Це зроблено з метою зменшення незручностей для селян. 

Як переконані депутати, назвати вулиці на честь героїв-земляків – то найменше, що вони можуть зробити, аби односельчани пам‘ятали тих, хто заради цілісності України і мирного неба над рідним краєм віддав своє життя.

1