На Глибочинні зафіксовано ще один випадок кору в дитини

На Глибочинні зафіксовано ще один випадок кору в дитини

10.02.2017, 19:50

За інформацією адміністрації Глибоцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги, вчора, 9 лютого, у Глибоцькому районі було зареєстровано ще одне захворювання на кір у дитини. Це вже другий випадок захворювання на кір у Глибоцькому районні. До цього випадку хворобу було клінічно діагностовано у п’ятирічної мешканки с. Тереблече.

Цього разу на кір занедужав хлопчик 2014 року народження із села Кам’янка. Захворювання також діагностували клінічно місцеві сімейні лікарі. Стан дитини середньої важкості. Наразі хлопчика госпіталізовано до інфекційного відділення Глибоцької ЦРЛ.

Попередньо встановлено, що дитина не була щеплена проти кору у зв’язку з відмовою матері.

Передбачається проведення лабораторних досліджень. Також на території населеного пункту з метою запобігання розповсюдження вірусу проводять комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів.

Ситуація знаходиться на контролі Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА та ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України».

Що варто знати про кір читайте на сайті ДОЗ Чернівецької ОДА http://www.med.cv.ua/archives/2575.

Більше актуальної інформації щодо роботи системи охорони здоров’я, реформування галузі тощо ви можете знайти на сайті Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА «Медицина Буковини» http://www.med.cv.ua

та на сторінці у Facebook –  www.facebook.com/bukmedcvua

Фото ілюстративне

 

1