На Глибоччині відбувся ювілейний концерт Павла Дворського

На Глибоччині відбувся ювілейний концерт Павла Дворського

22.11.2016, 21:04

Його творчий шлях рясно засіяний народною любов’ю. Його — співака, композитора, народного артиста України — знають і очікують у багатьох куточках світу, адже в репертуарі задушевні і щирі пісні, які об’єднують українців.

До Глибоки Павло Дворський завітав з творчим концертом „Горнусь до тебе, Україно!”, що проходив у рамках гастрольного туру до 40-річчя творчої діяльності артиста.

Зі сцени легенда української пісні, корифей естради Павло Дворський зізнався:

— Помітив, що на мої концерти приходять більше жінки. Це, мабуть, через те, що наші жінки вміють з усім справитися ще й прийти причепуреними на захід. Шановні чоловіки! Даруйте жінкам мільйони квітів і приємних слів!

А від себе артист подарував пісню „Писанка” на слова Михайла Ткача.

Павло Ананійович розповів коротко про свій творчий шлях. У 1976 р. закінчив Чернівецьке музичне училище по трьом відділенням: хорово-диригентське, народних інструментів (баян), вокальне. Пізніше — Львівську консерваторію. Починав у складі вокально-інструментального ансамблю „Смерічка” разом з Назарієм Яремчуком та Левком Дутківським. З 2005 р. проживає у Києві.

Разом з синами Павлом та В’ячеславом артисти подарували глибочанам відомі українські пісні „Нехай тобі розкаже дощ”, „Стожари”, „Червона рута”. Тепло сприйняли глядачі „Батькову сорочку” (про репресованих буковинців), „Ангели Майдану” (про героїв Майдану). Оперні шедеври італійською виконав старшй син Павло — лауреат І-ої премії в Італії. Запальний буковинський рок-н-рол подарував молодший син В’ячеслав.

Плила по залу музика, зачаровуючи всіх, западаючи в саму душу.

— Як хороше співають! — таку оцінку дали слухачі, які дарували улюбленим артистам квіти, заступник голови РДА Ілля Лопуляк вручив подяку від очільників району Георгія Придія та Петра Панчука, начальник відділу культури і туризму РДА Олена Рєпіна — квіти та навіть авторську поезію:

Нехай в оркестрі Вашого життя

Не бракне звуків радості й надії,

Нехай баси здоров`ям забринять

Й мажорні тризвуки збадьорять Ваші мрії,

Літа-октави будуть щастям повні,

Звучить гармонія в душі і зовні –

Глибоччина Вам дякує сьогодні!

Лариса Дущак.

Фото автора. 

1