На Глибоччині в міжміському автобусі виявлені агітаційні листівки за кандидата в облраду

На Глибоччині в міжміському автобусі виявлені агітаційні листівки за кандидата в облраду

20.10.2015, 14:00

19 жовтня в маршрутному автобусі сполученням Чернівці – Багринівка були виявлені агітаційні матеріали без вихідних даних кандидата в Чернівецьку обласну раду від округу №14 (с.Корчівці, с.Купка, с.Сучевени, с.Петричанка, с.Йорданешти, с.Карапчів, с.Просіка, с.Просикуряни) Василя Бічера від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

В коментарі ОПОРІ Василь Бічер заявив, що жодних вказівок на розміщення агітації він не давав. Він також додав, що листівки могли розмістити його опоненти, оскільки частина його агітації з сіл зникла.

ОПОРА вкотре наголошує, що згідно ч. 6, п. 9, статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів.

Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином – тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, підприємствами-розповсюджувачами реклами – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (стаття 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

1