На довиборах до Чернівецької обласної ради будуть адміністративний ресурс і фальсифікації

На довиборах до Чернівецької обласної ради будуть адміністративний ресурс і фальсифікації

20.01.2013, 23:17

Ведуча: 3 лютого на Чернівецьку область знову чекають вибори. Це будуть довибори у Чернівецьку обласну раду і ми маємо з цього приводу питання з мережі Фейсбук до вас від Сергія Зарайського: Як оцінюєте шанси кандидатів від ОО на довиборах до обласної ради? Як ви прокоментуєте те, що по місту Чернівці балотується ваш політичний партнер, який йшов на вибори до ВРУ від ОО (!) голова обласної організації "Громадянська позиція" Микола Малярчук? Ви не змогли домовитися? До речі, Петро Дмитрович Кобевко з вами домовився, чи просто сам таки вирішив, що ліпше буде знятися з перегонів? Дякую за відповідь. 

Максим Бурбак: як я оцінюю шанси? Вони високі. Нагадаю вам, що ОО, УДАР та «Свобода» разом отримали біля 70% голосів на цих виборах, то шанси дуже великі. Але треба буде попрацювати – у м. Чернівці буде легше боротись з адміністративним ресурсом і з фальсифікаціями, а я впевнений, що вони будуть. Щоб нам не казали, але давайте повернемось до факту виборів до парламенту, коли я на прес-конференції почув, що керівник Чернівецької обласної прокуратури пан Коваль сказав, що у нас порушень немає, а з 9 справ, які порушила генеральна прокуратура, одна стосується Чернівецької області, то кому вірити? Були порушення чи не були? Питання риторичне. Були порушення, і ми їх фіксували, і в протоколах комісій вони всі є.

По-друге, як я прокоментую те, що Чернівцям балотується пан Малярчук, ні в якому разі ми не узурпували право на висунення кандидатів. Якщо пан Малярчук хоче балотуватись – він має на це цілком законні конституційні права. Ви бачите, що після проведених перемовин з УДАРОМ та «Свободою» - вони підтримали наші кандидатури, ви знаєте, що вони не дають свої кандидатури. Ми цілком рухаємось разом, узгоджуємо своїх кандидатів для того, щоб не дати шансів провладній партії виграти на цих виборах. Дуже це буде тяжко на окрузі в Кіцманському районі і там буде питання захисту волевиявлення громадян. Але впевнений, що так як ми вже пройшли парламентські вибори, ще повністю від них не відійшли і тому на єдиному подиху ми проведемо і ці вибори. Ми налаштовані лише на перемогу. А пан Малярчук… думаю, що може це була підстраховка, на випадок, якщо наші кандидати будуть зніматись.

Ведуча: у вас з ним були перемовини чи ні?

Максим Бурбак: обов’язково. Ми розмовляли з паном Малярчуком, думаю, що ми і далі будемо розмовляти і приймемо єдину виважену позицію.

Ведуча: зрештою, він фактично відтягує голоси від опозиційного кандидата на цьому окрузі.

Максим Бурбак: Марія Філіпчук – це округ №50, вона є головою незалежної профспілки підприємців м. Чернівці, є головою ОСББ, яке розташоване на тому окрузі.

Ведуча: вона досить відома та активна. 

Максим Бурбак: так, вона відома та активна жінка. І тут ми повертаємось до гендерної рівності, тому я підтримую її і опозиційні сили теж її підтримують. По-друге, все ж таки треба давати дорогу в політику новим обличчям. Я пам’ятаю як це було зі мною і я впевнений, що такі люди, які займають активну громадську позицію, а таких людей зараз мало, їх треба залучати, вони мають авторитет у суспільстві і для майбутньої перемоги їх треба залучати до політики. Вони потрібні політиці.

Ведуча: як щодо Петра Дмитровича Кобевка.

Максим Бурбак: Петро Дмитрович Кобевко, ми з ним постійно спілкуємось, він цікава, всебічно розвинена людина і коли ми обговорювали питання його балотування – я просто сказав: Петро Дмитрович, я розумію, коли підтримує ОО, людина йде від політичної партії, але один в полі не воїн. Він бойова людина, він би плідно працював, але зараз настав час команд та командної роботи. Я не кажу, що він би не влився в команду, але все ж таки наші аргументи виявились більш дієвими і Петро Дмитрович пристав на мою пропозицію. Що для перемоги єдиного кандидата від опозиційних сил на цьому окрузі, треба підтримати наших кандидатів. Так воно і сталось.

 Друкопис програми „Суть речей” на Станція 103.2 ФМ від 17 січня 2013 року. Ведуча: Оксана Денисюк. Запрошений гість: народний депутат України Максим Бурбак.

Інформаційна агенція А.С.С.

 

1