На День міста Чернівців буковинські «батьківщинівці» «зшивали» Україну

На День міста Чернівців буковинські «батьківщинівці» «зшивали» Україну

06.10.2014, 17:39

У Чернівцях на День міста на площі Філармонії встановили велику карту України на канві. Усі охочі могли долучитися до вишивання цієї карти, і серед них були й представники обласної організації партії ВО «Батьківщина». Роблячи по кілька стіжків, кожен з них долучився до всеукраїнської акції «Україна-разом!». Розмір вишиваної карти України - 1,5х2,8м. До вишивання разом з іншими партійцями долучився голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян, а активісти Чернівецької міської «Батьківщини» супроводжували вишивання співом патріотичних українських пісень. «Україна – єдина, - прокоментував подію Іван Мунтян, - і наша політична сила докладає усіх зусиль, аби її об’єднати. Вишивання карти України – це символ її єдності, а досягнення цього – велика робота і української дипломатії, і політиків, і героїчних дій українських бійців у зоні АТО, яким ми надаємо допомогу. Україна переможе!»

Гостя свята, представниця Луганської молодіжної організації «Батьківщина молода» Настя Цаплюк (на фото), вишивала Луганську область. «Луганськ – це Україна», - сказала вона, беручись за голку.

Після завершення роботи карту буде виставлено в Мистецькому Арсеналі у Києві, а потім її передадуть до Верховної Ради. Під час акції буковинці мали намір встановити рекорд «Карта України, вишита вручну найбільшою кількістю людей». Чи це вдалося – стане відомо згодом.

Про це повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО "Батьківщина".

Водночас у прес-службі Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» додають, що символічне зшивання карти України з озвученням особливостей областей України та Криму в нероздільній єдності всієї держави пройшло за наявності есклюзивного 25-метрового прапора України, який додатково символізував єдність всіх 24 областей та Криму. Незламний дух боротьби української нації за самовизначення на своїй Богом даній землі також символізував на заході величний червоно-чорний прапор, 

Хода з символічними стягами України та червоно-чорного прапора Боротьби української нації перед молодіжним заходом пройшла культовою творчою вулицею міста Чернівці – Кобилянською та через вулицю Головну по Центральній площі повз міську Ратушу пройшла до Театральної площі, де за задумом організаторів проводився мистецький захід.

«Саме завдяки поєднання символізму державних символів, юнацької пісенної та хореографічної творчості за неповторної атмосфери культурного центру Чернівців біля пам’ятника Кобилянської на фоні всесвітньо-знаного архітектурно-мистецького ансамблю чернівецького музично-драматичного театру дало можливість створити в день міста Чернівці незабутню яскраву атмосферу свята міста Чернівці» - стверджує однин з співініціаторів заходу Голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук.

Вагомості молодіжному заходу додала участь у вшануванні Дня міста Чернівці народного депутата України від фракції ВО «Свобода» Руслана Зелика. Народний обранець привітавши присутніх з днем міста з прихильністю зазначив, що єднальні процеси, які вкрай необхідні для об’єднання українського суспільства найактивніше зараз мають місце саме серед молодого покоління громадян України. Яскраві таланти юнацького творчого колективу та юних солістів дало всім присутнім на творчому заході неповторне відчуття справжнього мистецького свята.

Коментуючи проведення культурних заходів за ініціативи націоналістів-свободівців Віталій Мельничук зазначає: «Продовження ініційованого Чернівецькою ВО «Свобода» молодіжного творчого заходу до дня міста Чернівці, наступного тижня в неділю 12 жовтня продовжиться започаткуванням фестивалю української патріотичної пісні, який додасть громаді чернівецької області значного росту патріотичного духу. Благодійний характер пісенного форуму до Дня козацтва, народження УПА та, за Божою допомогою новітньої української армії передбачає зібрані в процесі підготовки та проведення кошти для передачі на потреби бійців АТО та захисникам південно-східних кордонів України».

1