На честь Івана Топала відкрили меморіальну дошку, музейні кімнати та заснували премію

На честь Івана Топала відкрили меморіальну дошку, музейні кімнати та заснували премію

28.09.2016, 23:27

На його честь відкрили меморіальну дошку, музейні кімнати та заснували премію

Є вчителі, яких не забуваємо,

Вони лишають у душі глибокий слід,

Їхньою мудрістю дітей своїх навчаємо,

Самі мудріємо через багато літ.

Таким вчителем, людиною з великої літери був Іван Касіянович Топало. Він володів  високими організаторськими здібностями, був вимогливим до себе і до підлеглих. Глибокі знання в області педагогіки, компетентність і досвід дозволяли йому організовувати контроль і керівництво навчально-виховним процесом, забезпечувати творчу роботу всього колективу. Користувався повагою і авторитетом серед педагогів, батьків. Досяг високої результативності роботи закладу.

Близько п’ятдесяти років Іван Касіянович працював директором нашого навчального закладу. А нині, на будівлі ліцею, де півстоліття разом зі своїми колегами вчив, виховував,  сподівався  і мріяв, ми відкрили меморіальну дошку на його честь. Урочини відбулися біля стін ліцею, де відкрита меморіальна дошка та у музеї. Крім меморіальної дошки, відкриті дві музейні кімнати, у яких представлені еспонати, пов’язані з життям та діяльністю Івана Касіяновича. Над оформленням кімнат натхненно працювала Ольга Георгіївна — наш нинішній директор музею.  

А у червні 2015 року методичною радою РМЦ було затверджене положення про премію імені Івана Топала. Премія заснована управлінням освіти РДА та райкомом профспілки працівників освіти.

Катерина Передерко,

заступник директора ліцею з виховної роботи. 

1