На чернівецькому вокзалі за 13 мільйонів відремонтують дах, а за 2 мільйона  відведуть воду у Прут згідно зі  старим австрійським проектом

На чернівецькому вокзалі за 13 мільйонів відремонтують дах, а за 2 мільйона відведуть воду у Прут згідно зі старим австрійським проектом

19.08.2016, 23:01

Про план реконструкції старовинного приміщення Чернівецького залізничного вокзалу повідомив в.о. керівника Львівської залізниці Іван Груник під час спілкування з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном у Чернівцях. 

Про це повідомляє кореспондет BukNews.

За словами в.о. керівника Львівської залізниці, першочергово планується відновити покрівлю над вокзалом. Орієнтовна вартість цих робіт становитиме 13 мільйонів гривень. 

Актуальною також є проблема затоплення приміщення вокзалу і залізничних колій під час повеней. Фахівці дослідили проектну документацію ще австрійських часів, встановили яким чином потрібно відводити зайву воду від вокзалу у Прут. Реалізація цього проекту коштуватиме ще 2 мільйона гривень. 

Міністр інфраструктури не заперечував проти планів ремонту даху і відводу води, а попросив, щоб першочергово ремонтно-реставраційні роботи відбувалися у місцях загального користування громадян. Аже тільки після їх ремонту, переходили до відновлення адміністративних приміщень.  

 ДОВІДКОВО:

Львівська залізниця готується відзначити 150-річчя сполучення Львів - Івано-Франківськ - Чернівці

Відзначення цієї події заплановане на 8 вересня

Невдовзі на Львівській магістралі відзначатимуть знаменну подію, яка об’єднує відразу три регіони – Галичину, Прикарпаття та Буковину – 150-річчя залізничного руху лінією Львів - Івано-Франківськ - Чернівці. Про це повідомляють на офіційному сайті Львівської залізниці.

До підготовки відзначення цієї події активно готуються не лише залізничники, але й представники місцевої влади в Івано-Франківську, Коломиї та Чернівцях.

- Ми втішені, що у кожному місті, до якого 150 років тому прийшла залізниця, сьогодні хочуть долучитися до відзначення цієї знаменної дати, — зазначив в.о. начальника регіональної філії “Львівська залізниця" Іван Груник. — Готуються музейні виставки, тематичні екскурсії, буклети, листівки, телевізійні та радійні програми і вступи, багато іншого.

Залізничники також активно готують лінію. Тривають ремонтні роботи на вокзалах, станціях, оновлюється колійна інфраструктура, кожна служба проводить ревізію і за потреби оновлення профільних господарств. Особлива мета організаторів – вшанувати ветеранів галузі, згадати тих, хто протягом півтора століття розвивав і утримував цю надзвичайно важливу, складу і багато в чому унікальну залізничну лінію. 

Відзначення 150-го дня народження залізничного сполучення Львів - Івано-Франківськ - Чернівці заплановане на 8 вересня, хоча історично перший поїзд зі Львова до Чернівців проїхав 1 вересня, однак, святкування вирішили перенести, аби воно не співпало з початком нового навчального року.

1


КОМЕНТАРІ (1)

От вам і міжфракційне об,єднання, от вам і Бурбак.Робимо висновки, хто і що роблять депутати для Буковини.

avatar

!!!

20 серпня 2016 07:15