На чернівецькому ринку по вулиці Зеленій 'торгують' з мертвими

На чернівецькому ринку по вулиці Зеленій "торгують" з мертвими

19.08.2015, 22:49

Продуктові барикади біля кладовища стали на заваді похоронній процесії. Громадські активісти кажуть, проблеми з ринком на вулиці Зеленій були завжди. Проте зараз вони перейшли на дещо інший рівень. Напередодні до координатора однієї з буковинських громадських організацій звернулися чернівчани. Причиною цьому стали автомобілі з продуктами, що перекрили вхід до цвинтаря, передає ТВА.

 - На ринку на вулиці Зеленій, біля кладовища, заблокували ворота та пішохідні переходи автомобілями. Розставили там овочі, фрукти і торгують, - розповів Петро Сологуб, координатор ГО "Безпека дорожнього руху".

 Охоронець, який працює на кладовищі, каже, такі ситуації виникають рідко, бо людей тут майже не ховають. Та якщо ж все-таки продуктові барикади заважають чернівчанам провести рідних в останню путь, вони з цим нічого зробити не можуть. Бо не мають права.

 Тож доводиться викликати ДАІвців. Зверталися до них і сьогодні.

 - Не дуже часто, але буває. Особливо на свята та вихідні. ДАІ викликали, але ще чекаємо, - сказав охоронець.

 Та торговці на це навіть не звертають уваги. Бо наступного ж дня після розгону знову повертаються на попереднє місце. Ба більше - забувають про закон. Адже на вулиці Зеленій рух односторонній. Та це, очевидно, нікого не хвилює.

 - Це особливо вранці, тому що тоді продають оптом. Усі з’їжджаються. Немає проїзду. Затори такі, що потрібно виїжджати по 15-20 хвилин, - наголосив Петро Сологуб.

 Тут продуктами торгують на тротуарах та дорогах і навіть біля смітників. Проте це не хвилює ані продавців, ані покупців, ані владу, яка, кажуть активісти, ці проблеми ігнорує:

 - Вас не турбує те, що тут багато машин і вони забруднюють вашу продукцію?

 - Турбує. А де ставати? Місця немає.

 - А що ми можемо зробити? Це може зробити влада. Чому немає представника влади тут? Він має ходити і питати цих бідних людей: "Як вам тут? Добре чи ні? Може вам змінити щось?"

 - Ми звертаємося до вищого керівництва, до голови міської ради, до депутатів. Нехай вони приймають якісь рішення, тому самотужки ми не в змозі це зробити. Є відділ благоустрою, нехай вони щось вирішують, - підкреслив координатор ГО "Безпека дорожнього руху".

 Громадські активісти запевняють, якби мали повноваження, зробили б усе самі. Та поки просять владу встати зі своїх нагрітих крісел та відкрити очі на нагальні проблеми і, нарешті, почати діяти.

 Джерело: ТВА

1


КОМЕНТАРІ (2)

Так беріть башлеїв з чесановими, чинушів з жаровськими і йдіть до людей поясніть їм , що там торгівля заборонена. Окрім того у нас зареєстровано сотні громадських організацій та партій, чому не йдете спілкуватись з народом ? Очко жим жим, хочете щоб хтось інший попав під гнилу помідору ?

avatar

Степ

19 серпня 2015 21:55

Давно пора этот базар убрать полностью из центра города ! Вонь на километр , мусор и постоянные автомобильные заторы ! Идем в Европу или в .... ?

avatar

Vasile Raut

19 серпня 2015 22:14