Після запиту Бурбака на Буковину централізовано поставили 9 тисяч доз вакцини від кору, паротиту, краснухи

Після запиту Бурбака на Буковину централізовано поставили 9 тисяч доз вакцини від кору, паротиту, краснухи

06.03.2018, 15:06

До цього 4,5 тисячі доз КПК було перерозподілено на Буковину з інших регіонів України

Наприкінці лютого Україна отримала 220 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи (КПК), закуплені за кошти Державного бюджету. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) здійснив прискорену доставку вакцини на запит Міністерства охорони здоров’я. Наразі імунобіологічний препарат розподілений у всі регіони України. 2 березня вакцину КПК скерували і в Чернівецьку область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після запиту Бурбака Гройсману міністерство охорони здоров'я перерозподілило вакцини від кору для Буковини

За інформацією заступника директора Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Юрія Лесюка, до Буковини у рамках централізованої поставки надійшло 9 тисяч доз імунобіологічного препарату для профілактики кору, паротиту та краснухи. Наразі здійснений розподіл даної вакцини. Триває її доставка на адміністративні території області.

Крім того, попередньо Чернівецька область отримала 4,5 тисячі доз вакцини КПК, шляхом перерозподілу імунобіологічного препарату з п’яти інших областей – Вінницької, Харківської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської.

37 % із загальної кількості хворих на кір по області - це жителі Путильського району! - Про це повідомив перший заступник голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк. - Це найвищий рівень захворюваності, при чому також один з найвищих і по Україні! Водночас, у Путильському районі найнижчий рівень охоплення щепленням проти кору, паротиту та краснухи - дітей у віці 1 року щеплено 51 % від запланованої кількості у 2017 р., а у віці до 6 років щеплено всього 66 % дітей від запланованої кількості за 2017 р.

Загалом, як інформує Міністерство охорони здоров’я, у 2018 році в Україну передбачається поставка 2 мільйонів доз вакцини КПК. Наступна партія імунобіологічного препарату очікується вже в кінці березня, опісля – у травні, а також другому півріччі поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак подбав про забезпечення буковинців вакцинами від кору та інших інфекційних хвороб (ВІДЕО)

1