На Буковині завершились навчання резервістів підрозділів місцевої тероборони

На Буковині завершились навчання резервістів підрозділів місцевої тероборони

24.06.2019, 17:20

         Сьогодні на плацу військового полігону Прибан відбулися урочистості з нагоди завершення навчальних зборів резервістів підрозділів територіальної оборони. Представники влади краю, керівництво бригади й військових комісаріатів вітали учасників з успішним проведенням вишколу та вручали найкращим нагороди, серед яких відзнаки Президента за участь в АТО, грамоти, подяки й подарунки. Завершився захід концертною програмою виконавців Чернівецької обласної філармонії та 33-го Будинку офіцерів.

        Протягом тижня понад 150 офіцерів-резервістів удосконалювали навички з вогневої, тактичної, інженерної підготовки, тактичної медицини та відпрацьовували злагодженість під час командно-штабних навчань. У цивільному житті вони – підприємці, держслужбовці, вчителі, менеджери, голови сільських та районної рад. Та в разі ескалації російської агресії, усі вони стануть до зброї на посадах офіцерів управління бригади й батальйонів територіальної оборони.

         За час зборів за резервістами зберігається посада і зарплата за місцем постійної роботи, гарантовано повне речове й продовольче забезпечення, медобслуговування, а також – грошові виплати.

         Військовий комісар Чернівецького облвійськкомату полковник Віталій Чурай наголошує на важливості таких зборів: «Якісна підготовка офіцерів підрозділів територіальної оборони необхідна з огляду на ситуацію на Сході, і ми повинні бути напоготові до будь-якого розвитку подій.

         Офіцери, які залучалися до зборів – це те ядро, навколо якого формуються підрозділи територіальної оборони. Маючи необхідні знання та підготовку, вони зможуть ефективно керувати підлеглими, бути надійним тилом для бойових підрозділів, які за потреби виконуватимуть завдання безпосередньо на лінії зіткнення».

Прес-служба Чернівецького ОВК

 

1