На Буковині затриманому СБУ на хабарі слідчому поліції оголошено про підозру

На Буковині затриманому СБУ на хабарі слідчому поліції оголошено про підозру

01.08.2018, 09:19

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на хабарі слідчого Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області.

Оперативники спецслужби встановили, що капітан поліції вимагав чотири з половиною тисячі доларів США від двох місцевих мешканок. За вказану суму посадовець пообіцяв вплинути на рішення працівників прокуратури щодо укладення угоди про визнання винуватості та призначення покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, за збут наркотичних засобів однією з жінок.

Правоохоронці затримали зловмисника під час отримання всієї суми неправомірної вигоди на одній із вулиць Чернівців.

Зловмиснику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

https://www.ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/5084…

ДОВІДКОВО: 

У ході проведення слідчих (розшукових) дій у кримінальному провадженні, 30 липня 2018 року слідчими слідчого відділу прокуратури Чернівецької області спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області та Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області після одержання неправомірної вигоди в розмірі 4500 доларів США у м. Чернівці затриманий з наявним слідчий одного з відділів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Зазначену суму слідчий отримав від підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 307 ч. 2 КК України за впливнаприйняття прокурором рішення про укладення з нею угоди про визнання винуватості з передбаченням звільнення від відбування нею покарання з випробуванням у порядку ст. 75 КК України.

Одразу після одержання неправомірної вигоди його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання вручення йому письмового повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Прес служба прокуратури Чернівецької області

1