На Буковині засудили підрядника, який привласнив державні кошти, виділені на ліквідацію наслідків повені у 2010 році

На Буковині засудили підрядника, який привласнив державні кошти, виділені на ліквідацію наслідків повені у 2010 році

03.10.2012, 00:26

За матеріалами СБУ вироком суду притягнуто до кримінальної  відповідальності розкрадача державного майна

 У вересні ц.р. Сокирянський районний суд Чернівецької області за результатами розгляду кримінальної справи, порушеної та розслідуваної слідчим відділом Управління СБУ в Чернівецькій області, виніс вирок громадянину України, директору приватної будівельної фірми, який привласнив державні кошти, виділені на ліквідацію наслідків повені у 2010 році.

Встановлено, що приватне підприємство на підставі укладених з місцевими органами державної влади угод підряду мало забезпечити виконання в повному обсязі робіт із водовідведення та капітального ремонту вулиці в одному з сіл області.

Проте, у ході ініційованої СБУ перевірки встановлено, що до актів виконаних робіт вносились сфальшовані дані, щодо витрат, які за висновком судово-економічної експертизи були завищені на 133,8 тис. гривень. У подальшому директор фірми привласнив ці кошти, перевів їх на особистий рахунок та зняв готівкою.

У ході слідства підсудний визнав свою вину у заволодінні чужим майном і підроблені документів та добровільно відшкодував завдану матеріальну шкоду.

Вироком суду директора приватної фірми визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах) та ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, та засуджено до позбавлення волі строком на 5 років з іспитовим терміном на 1,5 роки з забороною обіймати керівні посади на підприємствах усіх форм власності на 2 роки та зі сплатою штрафу у розмірі 4 250 гривень.

Вирок суду вступив у законну силу.

 Прес-група УСБУ в Чернівецькій області

1