На Буковині зареєстровано понад 150 кримінальних справ щодо вирубки лісів, але до суду скеровані тільки 30, - прокурор Соболь

На Буковині зареєстровано понад 150 кримінальних справ щодо вирубки лісів, але до суду скеровані тільки 30, - прокурор Соболь

05.05.2017, 10:51

У Чернівецькій області зареєстровано понад 150 кримінальних проваджень, які стосуються незаконної вирубки лісів, і лише 30 з них скеровані до суду.

Про це у четвер в ефірі телеканалу "Буковина" повідомив прокурор Чернівецької області Олег Соболь. 

Зокрема, відповідаючи на запитання ведучої щодо боротьби правоохоронців із вирубкою лісів у Чернівецькій області, прокурор повідомив:

"Якщо взяти статистику незаконної вирубки лісу в Чернівецькій області, то там більше півтора сотні кримінальних проваджень зарестровано. Але до суду скеровано близько 30 тих проваджень. Тому що вони не розкривають, не встановлюють тих осіб, які вчиняють незаконну вирубку лісів. Як на мене, тут також є недоопрацювання. Навмисні чи не навмисні - цього я не знаю, це треба ще перевіряти".
На Буковині зареєстровано понад 150 кримінальних справ щодо вирубки лісів, але лиш 30 з них скеровані до суду, - Соболь

"Є таке поняття, як належність і допустимість доказів. Якщо вони є зібрані, не відповідно до кримінального процесуального кодексу, їх використати в суді неможливо", - додав він, зазначивши, що "по кожній із згаданих справ необхідно розбиратися - зокрема, чому вони не подані до суду".

Водночас Соболь закликав громадян до співпраці, заявивши, що у випадку, якщо вони володіють даними і фактами щодо незаконної вирубки лісів, необхідно негайно звертатися до прокуратури.

Джерело: molbuk.ua

1