На Буковині задовольнили лише 58 з 911 заяв на виділення земельних  ділянок, поданих учасниками АТО-військовослужбовцями

На Буковині задовольнили лише 58 з 911 заяв на виділення земельних ділянок, поданих учасниками АТО-військовослужбовцями

05.05.2015, 21:27

Держгеокадастр узагальнив дані про виділення землі учасникам АТО

Від початку ініціативи щодо проведення заходів із виділення землі учасникам АТО військовослужбовцям уже виділено понад 12 тис. га земель.

Станом на кінець квітня 2015 року військовослужбовці, які беруть чи брали участь в антитерористичній операції на сході країни, подали 35761 заяву на отримання земельних ділянок у рамках безоплатної приватизації.

Найбільше заяв подано у Волинській (3859), Київській (3828), Львівській (3673), Миколаївській (2857), Житомирській (2519), Вінницькій (2106), Рівненській (2072), Закарпатській (2048), Чернігівській (1713) областях.

Регіони з найменшою кількістю заявників – Луганська (4 заяви), Одеська (77) та Харківська (84) області.

По майже 57% отриманих заяв – 20383 – надано позитивні висновки та видано дозвіл на розроблення проектів землеустрою. Ще понад 12800 заяв військовослужбовців знаходяться в стадії розгляду.

Всього надано дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення 20 385 земельних ділянок загальною площею 12,37 тис. гектарів. З них: для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд – 5105 земельних ділянок площею 578,73 га; для ведення садівництва – 9086 земельних ділянок площею 1313,15 га; для ведення індивідуального дачного будівництва – 15 земельних ділянок площею 1,46 га; для ведення особистого селянського господарства – 6179 земельних ділянок площею 10471,58 гектара.

Землі для учасників АТО виділяються в усіх регіонах України, пропорційно до кількості отриманих заяв, окрім Донеччини та Криму.

У власність військовослужбовцям уже передано 3332 земельні ділянки загальною площею 1727,99 гектара. З них: 2012 ділянок площею 207,88 га – для ведення садівництва, 905 ділянок площею 1467,93 га відведені для ведення особистого селянського господарства. Ще 4 ділянки площею 0,38 га військовослужбовці отримали для індивідуального дачного будівництва.

Виділення землі учасникам АТО визначене як однин із ключових пріоритетів працівникам Держгеокадастру та знаходиться на особистому контролі керівника відомства. «Наш професійний і моральний обов’язок забезпечити воїнів землею, на яку вони мають право по закону», – відзначив Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк.

5 травня 2015.  Підсумки тижня: Діяльність Держгеокадастру в цифрах

 Держгеокадастр пропонує ознайомитися з ключовими показниками своєї роботи за минулий тиждень.

Виділення землі учасникам АТО. За тиждень в Україні прийнято 586 рішень про виділення земельних ділянок учасникам АТО та родинам загиблих воїнів. Найбільше рішень прийнято у Волинській (168), Чернігівській (70), Полтавській (65), Хмельницькій (38), Львівській (30) областях.

За тиждень відведено 586 земельних ділянок загальною площею 463,70гектара.

Також за цей період для учасників АТО затверджено 294 проекти землеустрою: у Волинській – 131, Львівській – 55, Чернігівській – 48, Кіровоградській – 23, Закарпатській – 11, Дніпропетровській, Рівненській, Чернівецькій – по 4, Житомирській, Одеській, Тернопільській – по 3, Хмельницькій, Черкаській – по 2 і Миколаївській – один проект.

У Чернівцях учасники АТО  перебуватимуть на окремому обліку індивідуальних забудовників. З метою упорядкування їх звернень щодо виділення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва сесія міської ради затвердила Порядок розгляду таких звернень. Визначено, що окремий облік індивідуальних забудовників відповідно до дати подачі заяв учасників АТО здійснює Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради, який готує проекти рішень міської ради щодо надання дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд, учасникам АТО (членам сімей загиблих), на підставі документу, що посвідчує безпосередню участь в проведенні антитерористичної операції. Громадяни, які зареєстровані в місті Чернівцях та брали участь в антитерористичній операції беруться на окремий облік індивідуальних забудовників на підставі заяв та доданих до неї наступних документів: – копії паспорта (сторінки 1, 2 та сторінка з відміткою про реєстрацію за місцем проживання); – копії довідки про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (ідентифікаційний номер); – оригіналу довідки з місця реєстрації чи проживання та про склад сім’ї за формою, встановленою для квартирного обліку, яка видається організацією, що здійснює експлуатацію житлового будинку; – належним чином завіреної копії документу, що посвідчує безпосередню участь в антитерористичній операції (довідка або посвідчення або наказ або військовий квиток); Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради при підготовці проектів рішень буде враховувати рекомендації Координаційного центру допомоги учасникам АТО, що працює при виконавчому комітеті міської ради, щодо першочерговості виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції (члени сімей загиблих,отримали поранення, мають інвалідність, мають бойові державні нагороди).

 

 

Довідково:

Відповідно до Земельного кодексу України, територіальні органи земельних ресурсів передають у власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Розпорядження землями комунальної власності в межах населених пунктів здійснюють сільські, селищні та міські ради.

Для отримання дозволу на розроблення землевпорядної документації, який є початковим етапом у процесі приватизації земельної ділянки, учасникам АТО необхідно звернутися з відповідною заявою до землевпорядної служби області з копією паспорта, ідентифікаційного коду, графічного зображення бажаної ділянки та документом, що підтверджує участь заявника в антитерористичній операції (довідка, наказ частини або посвідчення).

З покроковою схемою процедури отримання земельної ділянки можна ознайомитися у відповідному розділі на офіційному сайті Держгеокадастру.

 Прес-служба Держгеокадастру

e-mail: [email protected]

249-96-89

244-82-53

1