На Буковині з вини водія електронавантажувача верстат вагою 1354 кг розчавив руку транспортувальнику

На Буковині з вини водія електронавантажувача верстат вагою 1354 кг розчавив руку транспортувальнику

03.06.2021, 16:07

За порушення правил безпеки під час виконання робіт, що спричинило тяжкі наслідки, засуджено водія електронавантажувача.

Чернівецька окружна прокуратура підтримала обвинувачення  стосовно працівника транспортної компанії за фактом порушенню ним правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 272  КК України).

Трагедія, під час якої тяжко травмувався транспортувальник, сталась у вересні минулого року під час транспортування верстату до складського приміщення.

24-річний водій електронавантажувача порушив правила з охорони праці, не закріпив вантаж до піддону, не втримав рівновагу в результаті чого верстат вагою 1354 кг упав на руку транспортувальнику. Через тяжкі травми руку довелось ампутувати.  

Обвинувачений свою вину визнав повністю.

Вироком Першотравневого районного суду  водія навантажувача засуджено до  3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади та займатись діяльністю, пов’язаною із керуванням електронавантажувачем строком на 1 рік. На підставі ст. 75 КК України його звільнено від відбування основного покарання з випробувальним терміном на 2 роки.

фото ілюстративне

1