На Буковині вшанували загиблих під час Першої Світової війни військових - громадян Хорватії

На Буковині вшанували загиблих під час Першої Світової війни військових - громадян Хорватії

01.06.2017, 21:19

31 травня на Буковині за участі керівництва області, районної державної адміністрації та ради, сільських голів сіл Добринівці та Звенячин, а також сусідніх сіл, спільно з Послом Республіки Ховартія в Україні Томіславом Відошевичем, керівництвом відбулися урочисті заходи із вшанування загиблих у Першій світовій війні хорватських воїнів, які відбулися в селі Добринівці Заставнівського району.

Зокрема, присутні поклали квіти до  пам’ятного знаку хорватським воякам («Пам’ятник з левом – хорватським воякам») на місці першого поховання загиблих під час Першої Світової війни військових - громадян Хорватії.

Учасники зібрання вшанували пам’ять полеглих у боях під час Першої  Світової війни, що проходили на території Заставнівського району, хорватських вояків  хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам’ятника. Після чого відвідали місце перепоховання останків загиблих воїнів у с. Звенячин,  де віддали шану подвигу усім іноземцям, які знайшли тут свою останню домівку.  

Томіслав Відошевич висловив вдячність усім буковинцям та мешканцям села Добринівці за збереження пам’ятного знаку, а також запевнив у цілковитій підтримці українського народу у напрямку європейської інтеграції та зацікавленість у подальшому розвиткові співпраці між Хорватією та Україною.

Фото БукІнфо

1