На Буковині вшанували пам'ять жертв політичних репресій

На Буковині вшанували пам'ять жертв політичних репресій

18.05.2015, 18:38

Як повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА, 17 травня на Буковині пройшли заходи, присвячені Дню пам'яті жертв політичних репресій.

 Заходи пройшли з ініціативи Товариства політв'язнів і репресованих за підтримки ОДА. У них взяли участь: керівник апарату ОДА Руслан Сенчук, перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко, а також мер Чернівців Олексій Каспрук.

 Були покладені квіти до Пам'ятного хреста жертвам комуністичного режиму на території Кладовища по вулиці Зеленій у Чернівцях. Потім присутні вшанували пам'ять тих краян, що загинули, хвилиною мовчання.

 Священнослужителі УПЦ Київського патріархату та Української Греко-Католицької церкви відслужили панахиду по душах репресованих буковинців, які були закатовані в застінках НКВД, загинули в таборах і на засланні.

 Заступник голови ОДА - керівник апарату Руслан Сенчук відзначив, що тільки за перший період «радянізації» Буковини було репресовано близько 11 тисяч громадян. За неточними даними близько півтори тисячі загинули.

 «Беручи за приклад незламність духу своїх попередників, гартується нинішнє покоління захисників Вітчизни, - зазначив Руслан Сенчук, - і нікому не вдалось і не вдасться знищити волелюбну душу нашого народу».

1