На Буковині вшанували Сергія Нігояна, відзначили  День Соборності у Вижниці, Новоселиці, Чернівцях: 'Дай руку в день Злуки' (+фотовідеорепортаж)

На Буковині вшанували Сергія Нігояна, відзначили День Соборності у Вижниці, Новоселиці, Чернівцях: "Дай руку в день Злуки" (+фотовідеорепортаж)

22.01.2015, 19:23

У Чернівцях біля Вірменської церкви Святих Апостолів Петра і Павла відбувся молебень з вшанування пам’яті Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна. 

Саме на День Соборності України виповниться рік з моменту першої смерті під час Революції Гідності.

На молебені, який провів вірменский священик, були присутні представники вірменської громади, мер Чернівців Олексій Каспрук.

Джерело: molbuk.ua

У вірменські церкві молилися за загиблого на Майдані Сергія Нігояна
У вірменські церкві молилися за загиблого на Майдані Сергія Нігояна
У вірменські церкві молилися за загиблого на Майдані Сергія Нігояна
У вірменські церкві молилися за загиблого на Майдані Сергія Нігояна
У вірменські церкві молилися за загиблого на Майдані Сергія Нігояна
У вірменські церкві молилися за загиблого на Майдані Сергія Нігояна
 
 
 
День Соборності в Чернівцях: "Дай руку в день Злуки"
 
"Запорукою успіху нашої держави у теперішніх надскладних умовах військової агресії та економічної кризи є громадянська і національна єдність та почуття відповідальності за долю країни кожного з нас. Зважаючи на це, закликаю Вас, шановні буковинці, бути єдиними як ніколи в ім'я процвітання України та рідного краю", - про це заявив в.о. голови Чернівецької ОДА Роман Марчук у своєму зверненні до мешканців Чернівецької області з нагоди Дня соборності України. 
 
"Вірю, що об’єднавши свої зусилля, українці Сходу та Заходу виступлять єдиним фронтом проти посягань на територіальну цілісність суверенної України. А прагнення зміцнити нашу державу та примножити її славу додасть всім нам віри, наснаги та впевненості... Слава Україні!", - зазначив Р. Марчук.
 
 
 
«Хай об’єднаються всі береги одного вічного народу» - під такою назвою у Вижниці відбувся тематичний вечір до Дня Соборності України 
 

Сьогодні, 22 січня, у Вижниці відбулися урочисті збори з нагоди відзначення Дня Соборності України, в яких взяли участь  голова районної державної адміністрації Михайло Андрюк, голова районної ради Олександр Гриндей, Вижницький міський голова Олексій Чепіль, колективи установ та організацій міста, жителі Вижниці.  

Очільники району та міста поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

В районному будинку народної творчості та дозвілля учасники зібрання переглянули документальну відеострічку «Історія Соборності»,затамувавши подих, слухали патріотичні вірші про Майдан та Україну. Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх, хто загинув під час Революції Гідності та віддав своє життя, захищаючи соборність і незалежність України у зоні АТО.

Михайло Андрюк звернувся до присутніх зі словами вітань та зазначив, що Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки не лише змінив історичну долю, а став основою для відродження сучасної незалежної соборної України. «Після революції Гідності і трагедії неоголошеної війни Росії проти України, окупації Кримського півострова і декількох обласних центрів на сході України «братнім російським народом», ми як ніколи розуміємо, що сила нашого народу в єдності і лише об’єднавши зусилля сходу і заходу, півночі та півдня, Україна здобуде перемогу над окупантом», - сказав він. - «Сьогодні сенс єдності полягає для нас в обороні нашої держави, наданні посильної допомоги українським воякам, щоденній особистій праці, у зміцненні національної безпеки і в ототожненні кожного громадянина з єдиною українською історичною спільнотою, її символами і цінностями».

У вітальному слові Олександр Гриндей зазначив, що День Соборності показав усьому світові, що українці – єдина і нероздільна нація, а також закликав присутніх докладати максимум зусиль для забезпечення неподільності, збереження державності України.

З актуальною хореографічною композицією «Війна і мир» виступили гості з Галичини, зразковий дитячий танцювальний колектив «Зелений талісман» Косівського БДЮТ Івано-Франківської області (керівник Оксана Соколюк, хореограф Максим Вачик). Також вокальні композиції виконали солістка Христина Лікар та ВІА «Смерічка». Вечір підготували колектив Вижницького РБНТД (методисти Наталія Шолєва, Ганна Ватаманюк, Марина Труфин; ведучий заходу – Заслужений працівник культури України Михайло Ковалюк).

В рамках заходу у фойє районного будинку народної творчості та дозвілля організовано виставку історичної літератури «Україно, соборна державо, сонценосна колиско моя».

 
На Новоселиччині відзначили День Соборності України 
 
Сьогодні у нашій державі відзначається День Соборності – свято України, яке щороку відзначається 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році. 
 
З нагоди відзначення Дня Соборності України у приміщенні районного будинку культури відбулися урочисті збори та святковий концерт. 
 
Зі знаковим державним святом жителів краю привітали заступник голови районної державної адміністрації Алла Данілова, заступник голови районної ради Василь Горбатюк, міський голова Марія Нікорич. 
 
Вітаючи присутніх, Алла Олексіївна Данілова наголосив на необхідності підняття національно-патріотичного духу в районі. «Цей день має бути днем, до якого і влада, і всі політичні сили повинні осмислювати свій внесок у єднання держави та звітуватися про це перед суспільством, демонструвати здатність українських регіональних еліт об’єднуватися навколо ідеї зміцнення державності» - зазначила заступник голови райдержадміністрації та закликала учасників зібрання вшанувати хвилиною мовчання пам’ять усіх тих, хто загинув під час Революції Гідності та віддав своє життя, захищаючи соборність і незалежність України у зоні АТО.
 
«Головними завданнями місцевих органів виконавчої влади у цьому зв’язку є активна пропаганда ідеї єдності Українського народу, сприяння консолідації громадян різних національностей, поглядів, регіонів проживання, а також тези про те, що забезпечити повною мірою права та свободи людей може лише сильна, єдина держава» - відзначила Алла Данілова.
 
Також, на вшанування державного свята було покладено до підніжжя пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка жовто-блакитні квіти як символи миру, щастя і незалежності. А, учасники художньої самодіяльності районного будинку культури показали концерт, заспівали патріотичні пісні.
1