На Буковині вовки вже нападають на найвідаленіші хутірці

На Буковині вовки вже нападають на найвідаленіші хутірці

08.11.2018, 10:23

У Чернівецькій області вовча зграя не меншає. 

Про це www.buknews.com.ua повідомив Заслужений журналіст України Іван Агатій. 

Ну хто на всі лади, не відаючи суті, переконує про роль вовків винятково як санітарів лісу? Звісно, що невігласи в ролі академіків від природи, котрі зі своїх кабінетів тієї природи в її живому вигляді ніколи й не бачили. 

- Таким скажу: упродовж року вовк поїдає не більше, не менше однієї тонни м'яса дичини, причому без вибору. От вам і "санітар" лісу. В основному до меню вовків потрапляє оленина та овечина, - повідав найавторитетніший в державі головний мисливствознавець Сторожинецького держлісгоспу Сергій Чистов.   

- Скільки ж налічує сьогодні вовча зграя в угіддях краю? - поцікавився автор в голови обласної ради УТМР Юрія Ткачука. - То як коли, але не менше 30-50 особин, котрі в основному таборяться у важкодоступних угіддях Буковинсько-Покутських Карпат, - повідомив Юрій Борисович. - А в холодну пору їх кількість збільшується за рахунок набігів із території сусідньої Румунії. 

Від себе додам: відстріл вовків, які завдають колосальної шкоди фауні та особистим селянським господарствам гір та підгір'я, ведеться мляво. Причин для цього чимало: здорожчання мисливських боєприпасів, пального і вкрай незадовільне стимулювання єгерської служби. 

А найчастіше, причому вже нинішнього сезону, вовки набігають на кошари маржини горян у найвіддаленіших хутірцях: Красному Долі, Дарадуді, Верхньому  Росішному, Плиті, Витчині і на ряді інших, - розповів Іван Агатій.    

 

1