На Буковині влада відібрала ставок у сільської громади і віддала його московській церкві?

На Буковині влада відібрала ставок у сільської громади і віддала його московській церкві?

14.05.2013, 18:32

У громади села Динівці Новоселицького району Чернівецької области рішенням місцевої райдержадміністрації, без згоди людей, відібрано ставок, площею майже 12 гектарів. Водне плесо передали в підпорядкування Маршинецької сільради, а далі права власності на частину ставка разом із дамбою, як стверджують достовірні джерела, передано у довгострокову оренду Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастиреві Московського патріархату. Про це 12 травня 2013 року на загальних зборах села повідомили місцеві мешканці.

Прикметно, що на збори громади села Динівці не з'явився жоден представник виконавчої влади, тому мешканці так і не змогли з'ясувати, хто, як і чому позбавив сільську громаду водного об'єкта. На  сході були присутні лише депутати районної та обласної ради.

У своєму виступі депутат Чернівецької обласної ради зокрема пояснив, що територія ставка, за яку бореться територіальна громада Динівців, розташована за межами села і, за чинним законодавством, введеним внаслідок "реформ" Януковича, не є у прямому підпорядкуванні сільради.

"Попри всі обставини, найперше необхідно з'ясувати, на підставі чого без відома територіальної громади Динівців право власності на 12 гектарів ставка "перекочувало" через Маршинецьку сільську раду до Банченського Свято-Вознесенського чоловічого монастиря, який розташований у Герцаївському районі і жодного стосунку до сіл Динівці та Маршинці не має. Окрім цього, необхідно отримати від прокуратури правову оцінку таких дій", – наголосив він.

Депутат пообіцяв, що проблему мешканців села Динівці свободівські депутати шляхом депутатських запитів винесуть на чергові сесії районної та обласної рад. Окрім цього, з'ясування обставин захоплення власності територіальної громади села Динівці Новоселицького району перебуватиме під контролем народних депутатів України.

1