На Буковині влада пропонує агрохолдингам здати на безоплатне зберігання частину зібраної пшениці

На Буковині влада пропонує агрохолдингам здати на безоплатне зберігання частину зібраної пшениці

16.07.2015, 12:55

15 липня відбулась робоча зустріч голови обласної державної адміністрації Олександр Фищука, в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Віталія Усика, директора Департаменту агропромислового розвитку Олександра Варжевського з директором ДП «Неполоковецький комбінат хлібопродуктів» Володимиром Чопиком та представниками найбільших агрохолдингів, що орендують сільськогосподарські землі області.

Зокрема, були присутні керівники ТзОВ «Хрещатик – Агро», ТзОВ «Сварог-Буковина» та агрохолдингу «Мрія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Механізовані бригади з Буковини, які мають спецтехніку для збирання урожаю, виїздять «на заробітки» у Крим

У рамках зустрічі Олександр Фищук запропонував представникам агрохолдингів здати на безоплатне зберігання частину зібраного продовольчого зерна пшениці по відповідних ДСТУ до Неполоковецького КХП з можливим подальшим викупом зерна комбінатом за ринковими цінами на день реалізації. Наголошено, що резервування продовольчого зерна пшениці на державному КХП в кількості 10-12 тис. тонн дасть можливість забезпечити населення хлібом, гарантуватиме продовольчу безпеку області.

У свою чергу представники агрохолдингів погодились на співпрацю, про що будуть укладені відповідні трьохсторонні угоди.

http://zunr.info

1