На Буковині військкомат фінансово стимулює  бажаючих служити у Збройних силах України

На Буковині військкомат фінансово стимулює бажаючих служити у Збройних силах України

16.07.2015, 01:47

З Чернівецької області до навчальних центрів військової підготовки під час шостої хвилі мобілізації відправили близько 100 чоловіків, що складає 10% від запланованої кількості.

Такі темпи виконання плану незадовільні, заявив обласний військовий комісар Віталій Чурай у середу на брифінгу, передає кореспондент molbuk.ua

"Темпи поставки хоча й швидші, ніж за попередньої хвилі, однак з урахуванням того, що завдання на 60% більше за попередню чергу, нас не задовольняють. На кінець тижня ми мали б виходити на близько 30%. На жаль, не зовсім це виходить", - заявив він.

Комісар зазначив, що військкомат проводить заходи щодо стимулювання військових йти до ЗСУ.

"Є пропозиції в Новоселицькому районі певну суму коштів виплачувати хлопцям, які будуть бажати призваними по мобілізації. В Глибоцькому районі також. На нараді державної фіскальної служби, на якій збирали ряд керівників установ, підприємств і організацій, було запропоновано, щоб провести чи зібрання на своїх підприємствах, або запросити до себе на роботу хлопців, які бажають бути призваними з відповідним їхнім утриманням та щомісячними виплатами", - зазначив Віталій Чурай.

Суми військовий комісар не називає, оскільки вони є прерогативою органів місцевого самоврядування.

Джерело: molbuk.ua

1