На Буковині відновлять роботу обмінників, СТО та зоомагазинів, а деякі продовольчі ринки навпаки закриють

На Буковині відновлять роботу обмінників, СТО та зоомагазинів, а деякі продовольчі ринки навпаки закриють

25.03.2020, 23:19

У Чернівецькій області відновлюють роботу раніше закритих через карантин пунктів обміну валюти, СТО, магазинів із продажу насіння, агрохімікатів, ветеринарних продуктів та кормів тощо. 

Про це повідомили у пресслужбі Чернівецької ОДА.

"Робота продовольчих ринків, продаж пального, лікарських та медичних засобів, ветеринарних продуктів, кормів, насіння, пестицидів, агрохімікатів дозволена за умови дотримання санітарних норм. Послуги банківські та страхові, в тому числі обмінники валюти, медична практика, ветеринарна практика, автомобільні СТО, ремонт комп’ютерів, побутових речей, поштовий зв'язок дозволено за умови дотримання санітарних норм", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях через закриття обмінників натовпи людей під банками

Водночас Президент Володимир Зеленський у режимі онлайн провів селекторну нараду, під час якої поспілкувався з міськими головами обласних центрів та головами облдержадміністрацій. Зокрема, обговорили питання закриття продовольчих ринків.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Глава держави зауважив, що лише на місцях можна визначити, наскільки небезпечні й потрібні ці ринки у населеному пункті.

Він наголосив на тому, що під час поширення інфекції коронавірусу такі торговельні майданчики становлять небезпеку, особливо для людей старшого віку, котрі там найчастіше й купують продукти.

«Великі ринки треба закривати одразу. Але раптом у маленьких містечках немає магазинів, і ці базарчики є основним джерелом харчових продуктів, треба думати, як вийти з такої ситуації. Біля ринків можуть бути патрулі, які, наприклад, обмежуватимуть кількість людей», — зазначив Зеленський.

Фото: ІА https://acc.cv.ua/ 

1