На Буковині відбувся Форум депутатів місцевих рад усіх рівнів Чернівецької області: 153 депутати прийняли резолюцію щодо мовного закону

На Буковині відбувся Форум депутатів місцевих рад усіх рівнів Чернівецької області: 153 депутати прийняли резолюцію щодо мовного закону

21.07.2012, 01:53

20 липня в Чернівцях відбувся форум місцевих депутатів з усієї Буковини. В залі Лялькового театру зібрались представники місцевого самоврядування (депутатів усіх рівнів, сільських, селищних, міських голів) для обговорення політичної кризи в Україні, спричиненої спробою знищення української мови. На Форум за даними реєстрації прибуло 153 депутати чи не з усіх районів області.

Вони одноголосно прийняли звернення до президента, голови верховної ради щодо антиукраїнського та антидержавного мовного законопроекту і закликали депутатів обговорити це питання на сесіях місцевих рад з прийняттям відповідних резолюцій. Також в резолюції Форуму є заклик до гуртування депутатів для боротьби проти антиукраїнського режиму.

Головував на зібранні депутатів очільник обласного осередку "Батьківщина" Іван Мунтян, який закликав присутніх до обговорення політичної ситуації в країні та засудив прийняття закону про мови.

Про "прийшлих" регіоналів говорив голова фракції "Фронт Змін" в обласній раді, депутат Максим Бурбак. Він наголосив, що Форум повинен вимагати від голови ОДА та голови облради оприлюднення своєї особистої позиції щодо прийняття мовного законопроекту.

А свободівець Назар Горук сказав, що в залі Лялькового театру зібралось ядро буковинської громади, яке буде творити майбутнє країни. Він зауважив, що наразі ні в якому разі не можна віддавати округи владі, висуваючи наперед слабших кандидатів від об'єднаної опозиції, що потрібно вже почати формувати страйкові комітети в регіоні, коли у випадку фальшування виборів доведеться відстоювати голоси, що потрібно вже формувати й кадровий резерв, з яким опозиція має прийти до влади для роботи у виконавчих органах влади.

Про небезпеку "тушкованих" кандидатів від опозиції говорив і Петро Кобевко. Він зауважив, що наразі на Буковині від влади йде не партія регіонів, а есдеки, які підконтрольні Медведчуку, а отже Росії. І вони шукають домовленостей, аби "свої" кандидати перемогли. А тому не треба допустити, аби по округам балотувалися слабкі кандидати від опозиції та ще й з темним минулим.

Джерело: chas.cv.ua

З ініціативи керівника фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Чернівецькій обласній раді Назара Горука в Чернівцях розпочав роботу Форум депутатів місцевих рад усіх рівнів Чернівецької області. У роботі Форуму беруть участь 153 депутати рад різних рівнів від опозиційних політичних сил. Крім того, на Форумі присутній народний депутат України Сергій Шевчук.

Основна мета Форуму депутатів місцевих рад усіх рівнів Чернівецької області - обговорення політичної кризи в Україні, спричиненої спробою знищення української мови. Присутні депутати засудили прийняття Верховною Радою у другому читанні законопроекту Ківалова-Колєснічєнка.

Опозиціонери наголосили на необхідності оприлюднення позиції керівництва області щодо вказаного законопроекту. У своїх виступах голови опозиційних політичних сил зазначили про невідповідність заяв, які розповсюджуються владниками, реальному стану речей як в країні, так і в області.

Зокрема виконувач обов’язків голови Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Назар Горук запропонував кілька першочергових кроків для опозиційних сил Буковини задля поборювання режиму Януковича.

Учасники Форуму депутатів місцевих рад усіх рівнів Чернівецької області прийняли резолюцію щодо політичної ситуації в країні, спровоковану діяльністю антиукраїнської влади. У документі зазначено, що мовна проблема є передвиборчою провокацією Партії регіонів. Натомість буковинські депутати звертають увагу «гаранта» на нищенні місцевого самоврядування в Чернівецькій області та економічному становищі краян, яке дедалі більше погіршується.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Бла-бла-бла... От і весь їхній КОД - Купка Обмежених Дурбеликів. Зграйка проплачених бомжів і дурнуватих бабусь - це для КОДу цілий мітинг. Півтори сотні дупутатів (з кільканадцяти тисяч спискової чисельності) - це вже форум. Влади вам закортіло, нездарам? А копанця в ср..ку - нє?

avatar

Немитий свідомит

21 липня 2012 10:50