На Буковині відбудеться Хресний хід до монастиря у Шипинцях

На Буковині відбудеться Хресний хід до монастиря у Шипинцях

07.08.2014, 23:22

8-го серпня відбудеться традиційний Хресний хід до чоловічого монастиря Святого великомученика Пантелеймона, що у селі Шипинцях Кіцманського благочиння. Учасниками Хресного ходу буде духовенство Української православної церкви Київського патріархату та численна кількість вірян. Хресний хід цього року відбуватиметься під гаслом єдності і цілісності української держави та за об’єднання православних церков України в єдину помісну українську Церкву.

Розпочнеться Хресний хід о 9.30. від кафедрального храму Преподобної Параскеви Сербської по вул. Заньковецької. Паломники йтимуть селами Мамаївці, Лужани і Шипинці. Протягом шляху паломники зупинятимуться у храмах для проведення молебнів за мир і єдність в Україні та відпочинку. Завершиться Хресний хід в монастирі Свв. Пантелеймна молебнем і приклонінням до мощей сорока святих, які зберігаються в храмі монастиря.

Наступного дня, 9-го серпня у день пам’яті Свв. Пантелеймона буде звершено божественну літургію, яку очолить митрополит Чернівецький і Буковинський Данило. Також владика звершить чин освячення води з монастирських цілющих джерел.

1