На Буковині ветеранів спорту вшановують за поняттями

На Буковині ветеранів спорту вшановують за поняттями

21.02.2019, 17:28

Щорічно в Чернівцях і обов’язково в присутності аж дуже «шанованого» начальства вшановують ветеранів спорту Буковини, котрі в минулому часі справді досягали високих результатів на Всесоюзних та республіканських змаганнях.  

Але що спостерігаємо, кого ж запрошують? Переважно одних і тих же представників спорту, наче тільки на одних і тих же іменах тримався той спорт. Що чую на цей рахунок? Наприклад, від колишніх членів збірних команд області Георгія Гіци, Олени Цуканової, Валерія Шуленіна, Юрія Щербакова, Івана Янюка та десятків інших?

- А ми не дивуємося цинізму та безголів’ю тих, кому в угоду начальству доручено організовувати подібні спектаклі. Та ще й за поняттями, аби вгодити владі, як-то, Іване, як пригадуєш в тому далекому 1980 році Олімпійський вогонь несли навіть особи, котрі до спорту мали десяте діло.

Організатором цьогорічного «спектаклю» звідомляємо. Свою зустріч ветерани Буковинського спорту, котрих нікуди ще не запрошували, організують на власний розсуд за тими результатами, яких вони добивалися чесною боротьбою на бігових доріжках, в гімнастичних залах, всюди, де залишили помітний слід.

Іван Агатій,

чемпіон двічі Червонопрапорного Тихоокеанського військово-морського флоту,

Чемпіон далекого Сходу, переможець зональних змагань на кубок СРСР з бігу на 1500 метрів,

7-разовий чемпіон області, колишній член збірної УРСР

1