На Буковині вчилися долати посттравматичні стресові розлади, спричинені революцією і війною

На Буковині вчилися долати посттравматичні стресові розлади, спричинені революцією і війною

22.07.2015, 13:08

На базі відпочинку “Здоров’я” (с. Репужинці ) ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» проходив організований Медико-психологічним центром БДМУ Х психологічний інтенсив. Мета заходу полягала в ознайомленні студентів спеціальності «Медична психологія», лікарів-психологів, практичних психологів, психотерапевтів, соціальних працівників та інших зацікавлених осіб із сучасними напрямками психологічного консультування і психотерапії.

Понад 100 учасників інтенсиву мали можливість попрацювати зі знаними фахівцями не тільки з України, а й з-за кордону. Участь в інтенсиві взяв Андреас Герольд - фахівець з медичної психології та психотерапії, експерт другого рівня з методики TRE - вивільнення напруги та травми (Цюріх, Швейцарська конфедерація). Враховуючи зростання кількості звернень з приводу посттравматичних стресових розладів та інших негативних наслідків психотравмуючих подій останнього року значну увагу було приділено темі діагностики, корекції та лікування стресогенних розладів, наслідків травматизації тощо. Андреас Герольд познайомив учасників інтенсиву з методикою зняття посттравматичної м’язевої напруги із застосуванням комплексу вправ TRE (вправи на подолання стресу та напруги). Володимир Іванович Коростій, професор кафедри психіатрії, наркології, загальної та медичної психології Харківського Національного медичного університету розглянув практичні питання психоосвітньої роботи з постраждалими під час воєнних дій та членами їхніх родин.

Учасники також мали можливість займатись самодослідженням та саморозвитком у групі психодрами, на тематичних тренінгах побудови партнерських стосунків, фахівці з досвідом роботи працювали в групі Балінта над попередженням професійного вигорання. Були проведені різноманітні майстер-класи, тренінги та лекції, присвячені актуальним проблемам надання психологічної допомоги.

1