На Буковині утворять 25 громад

На Буковині утворять 25 громад

17.06.2015, 21:40

Перспективний план формування територій громад Чернівецької області (надалі – Перспективний план) передбачає формування в області 25 громад, замість існуючих 286 сільських, селищних та міських рад (в області є 398 сіл).

Про це йдеться у проекті рішення, розміщеного на сайті облради.

Проект Перспективного плану розроблено Управлінням регіонального розвитку, містобудування та архітектури Чернівецької обласної державної адміністрації спільно з Чернівецьким регіональним Офісом з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування з децентралізації повноважень органів виконавчої влади (надалі – Офіс реформ) відповідно до ст. 11 Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад", згідно з методикою формування спроможних територіальних громад (затверджена Постановою КМУ).

Зокрема, Планом передбачено утворення в області:

Чернівці — 1 громада
Новодністровськ — 1 (місто і 4 сільські ради)
Вижницький район — 3 (Вижницька, Вашківецька і Берегометська)
Герцаївський район — 1
Глибоцький район — 2 (Глибоцька і Волокська)
Заставнівський район — 2 (Заставнівська і Кострижівська)
Кельменецький район — 1
Кіцманський район — 2 (Кіцманська і Мамаївська)
Новоселицький район — 3 (Новоселицька, Магальська і Мамалигівська)
Путильський район — 1
Сокирянський район — 2 (Сокирянська і Романківецька)
Сторожинецький район — 2 (Сторожинецька і Красноїльська)
Хотинський — 4 (Хотинська, Клішковецька, Колінковецька і Перебиковецька)

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

А самі громади хтось запитав? Сторожинець - 2 громади по 45 тис. нас., це при тому, що в деякі населені пункти літом важко добиратсь, а зимою - місія нездійсненна!!!

Новоселиця - 3 громади по 20-25, при тому, що всі вони занходяться по центральній дорозі, а хто подума в про села, які знаходяться поза цивілізацією і до центральних доріг їм нема чим добиратись?

Герца - 1 громада на 30-40 тис. населення. Теж саме стосується сполучення.

Вже спостерігається певний дисбаланс у побудові громад, представники регіонального осіфу призначені "зверху" і пропонують рішення прийнятні для Яценюка (в народі Яйценюк) та його прихвостнів.

На мою думку, громади мають обєднувати 3-4 ради (міські, сільські, селищні), з населенням 7-10 тис. осіб, що є більш прийнятним та компактоно розташованим, а не розтягувати 1 громаду на 40-60 км з населенням 30-50 тис. осіб... Абсурд

avatar

Микола, Буковинець

18 червня 2015 10:48