На Буковині УКРОПівці підтримали учасників-добровольців АТО під час сесії облради

На Буковині УКРОПівці підтримали учасників-добровольців АТО під час сесії облради

01.12.2016, 20:49

Фракція «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Чернівецької обласної ради підтримала на засіданні сесії, 1 грудня, рішення  про визнання бійцями-добровольцями осіб, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету України.

Нагадаємо, таке рішення депутати Чернівецької обласної ради вже приймали у липні цього року, але з того часу комісія, яка має визначати правомірність надання статусу учасника бойових дій добровольцям, так і не розпочала свою роботу. Таке затягування виникло внаслідок неузгодженої роботи чиновників апарату обласної державної адміністрації та через їхнє нехтування часом. Якби комісія розпочала роботу ще в липні, зараз добровольці-учасники бойових дій та їхні родини вже могли би користуватися пільгами. Однак, зимовий період обійдеться кишеням героїв дорого.

Обурені бездіяльністю чиновників волонтери і добровольці 1 грудня прийшли на засідання сесії Чернівецької облради і публічно запитали, чому досі жоден з них не отримав статус учасника бойових дій. Відповіді не почули. Але депутати таки знову прийняли рішення  про визнання бійцями-добровольцями осіб, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету України.

Згідно цього рішення департамент соціального захисту населення облдержадміністрації у двотижневий термін має подати на затвердження склад та положення про комісію із визнання бійців-добровольців АТО, департамент охорони здоров’я забезпечити якісне медичне обслуговування та динамічне спостереження на первинному рівні, а департамент освіти і науки – забезпечити освітніми послугами дітей бійців-добровольців АТО.

Під час прийняття рішення депутат «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Малишевський змусив представника департаменту соціального захисту публічно назвати учасникам-добровольцям антитерористичної операції дату, коли розпочне роботу комісія, яка вповноважена надавати статус. Чиновник запевнив – 15 грудня 2016 року профільна комісія розпочне процес розгляду наданих добровольцями документів.

1