На Буковині 'УКРОП' проти механічного скорочення ліжок у лікарнях

На Буковині "УКРОП" проти механічного скорочення ліжок у лікарнях

29.04.2016, 14:33

Фракція "Українського об'єднання патріотів - УКРОП" в Чернівецькій обласній раді ініціювала звернення депутатів до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України з вимогою відкликати постанову Кабміну та наказ МОЗ, якими визначено норматив забезпечення стаціонарними ліжками населення.    

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ПП "Українське об'єднання патріотів - УКРОП".

Патріоти УКРОПу вважають, що відповідний наказ про скорочення ліжкомісць у лікарнях не має нічого спільного з реальним реформуванням галузі охорони здоров'я, оскільки не змінює самої системи. Навпаки, сприяє зростанню ручного управління й ухваленню суб'єктивних рішень керівниками галузі. 

Водночас методика скорочення не враховує місцеву специфіку, наприклад, гірських районів Чернівецької області, не стикується з адміністративною реформою, яка віддає це питання у відання місцевих громад, врешті ігнорує той факт, що переважна більшість  закладів охорони здоров'я перебувають у комунальній власності, тому вирішувати їх долю державні органи повинні спільно з органами місцевого самоврядування населення, а не ухвалюючи одноосібні рішення про механічне скорочення ліжкового фонду в лікарнях. 

Аргументи своїх колег з фракції "УКРОП" депутати Чернівецької обласної ради визнали вагомими і більшістю голосів підтримали ініційоване ними звернення.

Прийнятий на позачерговій сесії обласної  ради документ буде спрямовано до  Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України, обласних рад.  

1