На Буковині УКРОП підтримав добровольців та Сокирянську районну лікарню

На Буковині УКРОП підтримав добровольців та Сокирянську районну лікарню

28.10.2016, 02:06

27 жовтня на засіданні 8-ї позачергової сесії Чернівецької обласної ради VІІ скликання укропівець Ігор Малишевський підняв ряд важливих питань.

Зокрема, депутат підтримав добровольців, які виступили перед депутатами і повідомили, що від моменту рішення літньої сесії обласної ради, на якій проголосували за надання їм статусу учасників бойових дій, ніяких зрушень не відбулося. Ігор Малишевський вніс пропозицію – надати департаменту соціального захисту Чернівецької облдержадміністрації 2 тижні на розробку відповідної пільгової програми, яка вже працює у Івано-Франківській та Тернопільській областях і на створення комісії, яка відповідатиме за надання добровольцям статусу учасників бойових дій. Пропозицію на сесії було підтримано.

Також депутат підтримав звернення АТОвців стосовно надання земельних ділянок, яких не вистачає у районах. Депутати прийняли пропозицію Малишевського опрацювати це питання до уваги та планують вирішити його на наступній сесії.

Зрушила з місця і проблема з недофінансуванням Сокирянської центральної районної лікарні. Ігор Малишевський зачитав рішення міжфракційної комісії, яка працювала у медичному закладі наприкінці вересня. Через неправильні дані про кількість населення, які надав департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА, Сокирянська лікарня недофінансована. Ігор Малишевський наголосив, що працівники медичного закладу досі не отримали зарплати за вересень. Невідповідність даних про кількість пацієнтів полягає у тому, що не враховані мешканці міста Новодністровськ, виправної колонії № 67, прикордонної служби, та працівників ГЕС та ГАЕС.

Відтак, проект рішення міжфракційної комісії на сесії облради взяли за основу і на доопрацювання у профільних департаментах. Результати будуть винесені на розгляд на наступній сесії обласної ради.

1