УКРОП іде на вибори в об’єднаних територіальних громадах 29 жовтня – рішення з’їзду

УКРОП іде на вибори в об’єднаних територіальних громадах 29 жовтня – рішення з’їзду

15.09.2017, 17:58

 «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» делегуватиме кандидатів на перші вибори депутатів та голів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад, що відбудуться 29 жовтня. Таке рішення ухвалив 13-й з’їзд УКРОПу, який пройшов 12 вересня в Києві. Голова політради УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко назвав майбутнє волевиявлення стратегічно важливим для УКРОПу.

«За підсумками волевиявлення в ОТГ у грудні 2016-го та квітні 2017 року УКРОП увійшов до п’ятірки найрезультативніших партій за кількістю депутатів і голів об’єднаних територіальних громад. Рейтинг, який ми отримали, дозволяє нам претендувати на місця в парламенті. Але для цього потрібно продовжити розбудовувати партійну мережу. І вибори в ОТГ дають нам таку можливість», – підкреслив Тарас Батенко.

Політик наголосив, що попри те, що партії всього два роки, вона має гідне представництво у Верховній Раді (сім народних депутатів), у обласних, міських та райрадах, а тепер – і в радах ОТГ. Це покладає на представників УКРОПу велику відповідальність перед виборцями. «Своєю діяльністю в органах влади й політичною позицією ми повинні підтвердити, що маємо право представляти інтереси виборців, яке вони нам делегували», – додав очільник УКРОПу.

Очільник Чернівецького УКРОПу Віталій Ткачук також запевнив, що й на Буковині УКРОП братиме участь 29 жовтня у призначених виборах до ОТГ. «Наразі ми працюємо над формуванням територіальних виборчих комісії, спілкуємося з канидатами на посади голів територіальних громад та кандидатів у депутати від УКРОПу», – зазначив Віталій Ткачук.

Нагадаємо, 29 жовтня відбудуться перші місцеві вибори депутатів та голів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад. Вони пройдуть у 201 ОТГ в усіх областях України.

ДОВІДКОВО:

Провести перші вибори цього року готові ще 43 об’єднані громади

Станом на 15 вересня на розгляді Центральної виборчої комісії знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів у 36 об’єднаних територіальних громадах, до складу яких увійшли 183 місцеві ради.

Такими є дані щотижневого моніторингу Мінрегіону щодо процесу формування об’єднаних громад в Україні.

Ще 59 ОТГ знаходяться на різних стадіях завершення процедур об’єднання.

Отже на цей час 95 об’єднаних громад теоретично ще встигають провести перші вибори у грудні цього року.

Рішення про оголошення таких виборів Центральна виборча комісія має прийняти не пізніше 13 жовтня, тобто за 70 днів до 24 грудня – останнього можливого в цьому році дня для проведення виборів.

Як відомо, на 29 жовтня 2017 року перші вибори призначено у 201 об’єднаній громаді. Список цих громад є ТУТ

Нагадаємо, загалом в Україні вже діють 413 об’єднаних територіальних громад, до складу яких увійшла 1971 колишня місцева рада.

Після виборів 29 жовтня об’єднаних громад буде 614.

Створення ОТГ у 2015-2017 роках по регіонах (станом на 15 вересня 2017 року)

1