На Буковині учасникам АТО виділили 9,9 гектара землі і подарували електронні книжки

На Буковині учасникам АТО виділили 9,9 гектара землі і подарували електронні книжки

04.11.2014, 12:59

Сьогодні, 4 листопада, у Палаці «Академічному» відбудеться благодійний концерт, спрямований на збір коштів для придбання гуманітарної допомоги бійцям АТО.

В рамках концерту буде надано фінансову допомогу присутнім членам сімей учасників антитерористичної операції у східних регіонах країни; охочі також отримають змогу поспілкуватися з провідними меценатами краю, які у співпраці з волонтерами допомагають буковинським військовослужбовцям, задіяним в АТО, та їхнім родинам.

Початок о 17.00.

Головне управління Держземагентства у Чернівецькій області прийняло накази про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення учасникам антитерористичної операції п’яти земельних ділянок загальною площею 9,9 га для ведення особистого селянського господарства із земель державної власності за межами населених пунктів.

Як повідомляє прес-служба Державного агентства земельних ресурсів, земельні ділянки розташовані у Хотинському (1), Сокирянському (1), Новоселицькому (1) та Кельменецькому (2) районах.

Перші 45 електронних книжок 31 жовтня передано пораненим в зоні АТО військовослужбовцям, які проходять лікування та реабілітацію у Головному військовому клінічному госпіталі в Києві.

Міський голова Олексій Каспрук особисто вручив книгочиталки чернівчанам Сергію Козаку та Василю Москаленко. Розповсюдженням книжок у Київському військовому госпіталі займається Волонтерська сотня «Добра воля».

Про початок акції з розповсюдження електронних книжок пораненим бійцям було оголошено на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, в якому взяли участь спеціальний уповноважений Посольства Канади в Україні Клінт Мартін, активіст Євромайдану Торонто Олександр Романко, представник Дорадчої ради Конгресу українців Канади Богдан Купич , Чернівецький міський голова Олексій Каспрук та представник волонтерів Валентина Сахно.

«Комітет Євромайдан Торонто працює над багатьма проектами з допомоги Україні – волонтери збирають гроші для АТО та біженців, просувають Україну в ЗМІ, допомагають українському уряду в його роботі. Дарунок електронних книг буде ще одним спільним проектом для підтримки поранених українських військових та дітей-сиріт» – зазначив Олександр Романко. Він закликав українців Канади шукати такі нестандартні проекти, які стають ефективними інвестиціями в економіку і духовність України.

Уповноважений Посольства Канади в Україні Клінт Мартін відзначив, що цей волонтерський проект об’єднує різні регіони – Суми та Чернівці. Він вважає, що таким чином діяльність Євромайдану Канади сприяє єдності України, надає конкретну допомогу пораненим та можливість проявити творчі здібності для тих, хто хоче допомогти Україні. Дипломат запевнив, що посольство Канади і надалі підтримуватиме такі креативні проекти допомоги Україні.

Міський голова Олексій Каспрук подякував українцям Канади за довіру до Чернівців та можливість чернівецьким волонтерам взяти активну участь у цьому спільному проекті. Він повідомив, що волонтери Чернівців розповсюджуватимуть електронні книжки серед поранених, що проходять лікування в госпіталях Західної України, волонтери Сум – у госпіталях Східної України.

В електронні книги вже завантажено понад 500 творів класичної, художньої та сучасної літератури трьома мовами. Перелік літератури спільно підбирали волонтери Канади та України.

1