На Буковині у новому навчальному році планують закрити сім шкіл

На Буковині у новому навчальному році планують закрити сім шкіл

26.08.2015, 00:42

Актуальні питання стану та розвитку освітянської галузі Буковини обговорено під час сьогоднішньої прес-конференції директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Оксани Палійчук. 

Розповідаючи про позитивні тенденції в галузі освіти, посадовець зауважила, що в 2015 році в області збільшилась кількість юних буковинців, які підуть у 1 клас (11 тис. 111 осіб). Разом з тим, зменшилась кількість 11-класників (в цьому році, за прогнозними даними, їх чисельність - 5 тис. 777 учнів), повідомляє прес-служба ОДА.

На прес-конференції наголошено, що нині одним із першочергових завдань галузі є здійснення оптимізації освітньої мережі як одного із шляхів покращення якості надання освітніх послуг. 

Три малочисельні школи закриють на Буковині з першого вересня.

- Це Білопотіцька школа І ступеня Путильського району, а також дві школи І ступеня Герцаївського району — Лунківська та Табунівська, - зауважила О. Палійчук. 

За повідомленням Оксани Палійчук, у новому навчальному році планується закриття або тимчасове призупинення 7 малочисельних шкіл у Вижницькому, Герцаївському, Заставнівському, Сокирянському районах та м. Чернівці. «Відповідно до законодавства, призупинення, ліквідація чи реорганізація навчального закладу здійснюється за згодою місцевої громади, - акцентувала Оксана Палійчук. - Станом на 25 серпня, місцевими радами прийнято рішення про призупинення 3-х малочисельних закладів, зокрема, Білопотіцької, Лунківської, і Табунівської шкіл Путильського та Герцаївського районів».

Водночас цього року до школи на Буковині підуть 11 тисяч 111 першокласників. Це на півтисячі діток більше, як торік.

Про це на прес-конференції повідомила директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької ОДА Оксана Палійчук.

- Цього року до школи підуть 11 тисяч 111 першокласників. Приріст - більше півтисячі дітей, - зауважила Оксана Палійчук. - Разом з тим, одинадцятикласників менше. В минулому році було 5 тисяч 544, а цього року прогнозовано закінчуватимуть школу 5 тисяч 777 учнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під виглядом оптимізації на Буковині продовжать закривати школи і класи

Натомість усі навчальні заклади Чернівців без проблем перезимують

У цьому переконаний заступник начальника Чернівецького міського управління освіти Сергій МАРТИНЮК. Про це повідомляє molbuk.ua.

- Вступ в зимовий період завжди є тривожним для нас, - зізнається Сергій Мартинюк. - Щороку виникають нові проблеми. Одну ліквідували – з’являється в іншому місці. Оскільки майже ніде у навчальних закладах не робився капітальний ремонт, доводиться щороку щось десь підлатувати. Ця ситуація не прогнозована, через те й тривожна. Втім, гадаю, немає такого навчального закладу, який не перезимує цю зиму.

1