На Буковині у колонію відправили пенсіонера-рецидивіста, і знову за навмисне вбивство

На Буковині у колонію відправили пенсіонера-рецидивіста, і знову за навмисне вбивство

29.02.2016, 13:17

Минулого тижня лаву підсудних Глибоцького районного суду вже втретє у своєму житті займав 68-річний мешканець місцевого с. Новий Вовчинець.

Ще у далекому 1992 році він був викритий у крадіжці чужих речей із помешкання земляка. І за скоєне, із врахуванням відшкодованої потерпілому матеріальної шкоди, першої судимості та щирого каяття, був покараний  двома роками виправних робіт та відрахуванням із його заробленої платні 20 відсотків. Та спілкування із правоохоронцями, перебування на лаві підсудних переконали його, як засвідчують його подальші протиправні вчинки, лише у можливості уникати серйозного покарання. І весною 1995 року у ході конфлікту із чернівчанкою, в особняку якої самотужки виконував оздоблювальні роботи, вихопив молоток та наніс жінці-пенсіонерці шість «прицільних» ударів у життєво-важливі органи, котрі виявились смертельними...

Переконавшись що жертва не подає ознак життя, зловмисник знищив усі, на його переконання, сліди свого перебування у будинку і з місця злочину непомітно зник. Та його мрії про безкарність, про уникнення відповідальність вже на третю добу розвінчали оперативники карного розшуку, які у ході наполегливих пошукових заходів таки «вийшли» на нього, а 13 жовтня 1995 року Садгірський районний суд м. Чернівці діям зловмисника дав досить принципову оцінку і за скоєне відрядив його у місця суворої ізоляції від суспільства на довгих дванадцять (!) років.

Відбувши на «зоні» цілком «заслужений» термін від дзвінка, як кажуть, до дзвінка, вбивця у 2007 році знову об’явився у рідних краях. Але полишити свою злочинну «спеціалізацію» так і не зумів.

Тож близько 1 год. ночі  28 серпня 2015 року, подавшись  на злочинний  «промисел» до одного із сусідніх населених пунктів, на подвір’ї будинку, який планував «обнести», зіштовхнувся із престарілою господаркою. І, щоб прибрати небажаного свідка та забезпечити собі можливість без перешкод «господарювати» у кімнатах, усе тим же молотком наніс 74-річній пенсіонерці кілька ударів в область голови та тіла, а для «надійності» вихопив заздалегідь приготовленого ножа і правою рукою із значною силою наніс жінці ще й один удар ножем у груди.

Уже згодом судові медики констатуватимуть, що смерть потерпілої «настала внаслідок масивної внутрішньої та зовнішньої кровотечі із розвитком геморагічного шоку, що виникли як ускладнення отриманого при житті ушкодження у вигляді проникаючого, сліпого, колото-різаного поранення грудної клітини зліва з ушкодженням серця».

Та повернемось до подальших дій вбивці. Переконавшись, що господарка мертва та вже не зможе заважати йому посягати на майно, фігурант у будинку  прибрав до рук наявні бензопилу «Stihl», одеколон та дезодорант марки «Cobra» та дев’ять літрів самогону – всього на 1 тис. 765  гривень. Прилаштував усе це добро на велосипед і подався додому, щоб із чаркою у руках відпочити від «трудів праведних». Правда, насолоджувався краденим лише добу - до того часу, допоки правоохоронці його не «вирахували» і не прикрасили руки металевими «браслетками».

У судовому засіданні провина пенсіонера-рецидивіста у безпосередній причетності до даного навмисного вбивства престарілої жінки та крадіжки її майна була встановлена у повному об’ємі  і за скоєне колегія суддів відрядила його у місця, де й у баню водять лише строєм, ще на найближчих десять років. За цим же вердиктом із фігуранта буде стягнуто 4 тис. 083 гривні за проведення у ході кримінальному провадженні численних експертиз.  

Володимир Драюк, ТУ ДСАУ в області

Фото - ілюстративне

1


КОМЕНТАРІ (1)

читаю й плачу! цей драюк шо вобще йо***тий? ну як так можна писати? це шо - гумореска? ***ть, його самого треба спочатку перевірити, а то із ножем в правій і з молотком в лівій накогось накинеться...

avatar

Ваня

29 лютого 2016 12:27