На Буковині у дорожні ями закопають 230 млн грн

На Буковині у дорожні ями закопають 230 млн грн

14.04.2015, 19:10

На дорогах Чернівецької області цього року будуть робити лише ямковий ремонт. Щодо капітального ремонту, то передбачено близько восьми мільйонів гривень лише на одну ділянку дороги - в селі Підзахаричі Путильського району.

Про це на брифінгу повідомив начальник служби автомобільних доріг області Ігор Гах.

- Нинішнім бюджетом передбачено більше 55 мільйонів гривень на дороги в нашій області, - каже Ігор Гах. - Цих грошей для нормальної роботи мало. Більшість із них піде на ліквідацію ямковості на дорогах. На капітальний ремонт залучимо близько восьми мільйонів. Вони підуть на ремонт траси в селі Підзахаричі Путильського району. Найближчим часом разом із обласною адміністрацією визначимось із черговістю цих ремонтів. Уряд наблизив фінансування з IV кварталу на ІІ. Це дозволить швидше розпочати ямковий ремонт. До виконання робіт плануємо залучити 18 бригад, які будуть працювати в нашій області.

- Крім того, нещодавно Верховна Рада прийняла державну програму для доріг Карпатського регіону. На нашу область запланували додатково виділити 175 мільйонів грвень. Їх теж використаємо на ямковий ремонт, - додав начальник служби автодоріг області.

Джерело: molbuk.ua

РАНІШЕ МИ ПОВІДОМЛЯЛИ:

Яценюк дає мільярд на дороги, але вимагає, щоб нічого не "списали"

16.03.2015, 15:08

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів виділити 1 мільярд гривень "Укравтодору" на ремонт доріг.

Це зроблено, "щоб невідкладно привести їх до мінімального рівня безпеки", сказав він на селекторній нараді Держкомісії з надзвичайних ситуацій.

"Ці гроші є", - сказав Яценюк і попросив міністра інфраструктури проконтролювати використання коштів.

"А то у нас 10 кілометрів записують, а на 100 кілометрів списують... це треба змінити", - обурився прем’єр.

У свою чергу, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський сказав, що ЄБРР і Світовий банк готові виділити гроші на ремонт українських доріг, але просять держгарантій.

Яценюк сказав, що уряд готовий надавати державні гарантії.

Нагадаємо, у 2015 році на капітальний ремонт чернівецьких доріг виділять майже 12 мільйонів гривеньПро це кореспонденту molbuk.ua повідомили в міській раді.

- На минулому засіданні виконкому міської ради затвердили перелік будівництва об'єктів комунального господарства, де замовником є наш департамент. На капітальний ремонт міських доріг передбачено 11,7 мільйонів гривень За ці гроші плануємо завершити те, що не встигли зробити в минулому році, - говорить директор департаменту ЖКГ міськради Сергій Погорений. - Це вулиця Боярка, провулок Ентузіастів, вул. Б. Хмельницького. По цій вулиці ми будемо проводити новий тендер. Є у планах також капітальний ремонт частини вулиці Олександра Щербанюка. Від вул. Небесної Сотні до вул. М. Кутузова. На тротуари по вул. О. Кобилянської виділили 400 тис. грн.

- П'ять мільйонів виділено на капітальний ремонт міжбудинкових проїздів. Заплановано цього року 12 таких проїздів відремонтувати. На центральних дорогах будемо проводити, в основному, ямковий ремонт. От чи зможемо усе профінансувати із таким стрімким ростом цін я не знаю. Будемо якось виходити із положення. Фінансуватимем те, що зможемо зробити, - додав С. Погорений.

На капітальний ремонт тротуарів у Чернівцях виділять більше двох мільйонів гривень.

Це свідчить із затвердженого на минулому виконкомі переліку будівництва об'єктів комунального господарства, де замовником є департамент ЖКГ.

Півмільйона виділять на капітальний ремонт тротуарів по вул. 28 червня від вул. М. Вовчка до вул. М. Чернишевського.

За 400 тисяч гривень відремонтують тротуари по вул. О. Кобилянської.

Ще півмільйона заплановано на капітальний ремонт тротуарів у центральній частині міста без зазначення вулиць.

620 тисяч виділять на ремонт тротуару міжбудинкового проїзду на бульварі Героїв Сталінграду.

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук також доручив місцевим дорожникам якнайшвидше подати пропозиції щодо покращення стану доріг державного та місцевого значенняПро це повідомляє прес-служба ОДА в повідомленні за підсумками апаратної наради.

Олександр Фищук доручив Ігору Гаху спільно з директором ДП"Чернівецький облавтодор" ВАТ "ДАК" Автомобільні дороги України"Володимиром Мицькою у найкоротші терміни напрацювати та подати конкретні пропозиції щодо покращення стану доріг державного та місцевого значення, при цьому, пріоритетними вважати питання ліквідації ямковості та здійснення профілювання доріг з гравійним типом покриття.

Водночас начальник служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах повідомив, що впродовж 2014 року дорожниками області отримано кошти спеціального фонду державного бюджету та кредитні кошти в сумі 58 млн. 214 тис. 800 грн., які спрямовано на експлуатаційне утримання та поточний ремонт автошляхів.

За словами посадовця, станом на 01 січня 2015 року, філіями ДП"Чернівецький Облавтодор" ліквідовано 44 тис. 786 м² ямковості асфальтобетонного покриття. Ще 12 тис. 210 м² ямковості ліквідовано підрядною організацією ТзОВ "Техно-Буд-Центр". Окрім робіт з відновлення дорожнього покриття виконано низку робіт, спрямованих на покращення безпеки дорожнього руху. Зокрема, відремонтовано штучне освітлення, встановлено 607 дорожніх знаків, виконано роботи з розмітки проїзної частини протяжністю 373,7км та розмітки пішохідних переходів площею 1664 м²; встановлено нове та відремонтовано наявне бар’єрне огородження.

Також виконувались роботи з продовження ремонту автомобільної траси"Житомир-Чернівці" на ділянці Хотинської об’їзної дороги протяжністю 4,7 км: підсилено основи існуючого покриття з укладанням вирівнюючого шару на загальну суму 18 млн. 845 тис. 200 грн.

"Планом робіт на 2015 рік передбачено залучення 55 млн. 821 тис. 500 грн. коштів державного бюджету на експлуатаційне утримання доріг загального користування, з яких 44 млн. 325 тис. 800 грн. передбачено на утримання доріг державного значення, 11 млн. 495 тис. 700 грн. – на утримання місцевих автошляхів", – зазначив Ігор Гах.

Джерело: molbuk.ua

1