На Буковині сильно обміліли ріки (ФОТО)

На Буковині сильно обміліли ріки (ФОТО)

15.09.2016, 15:51

Другий рік поспіль краяни потерпають від аномальної посухи: криниці міліють, а деякі й пересихають, падає рівень води в Дністрі. Утім, опадів було украй мало. І якщо влітку рівень води в Дністрі відчутно не падав (напевно, рятували ситуацію зливи у верхів‘ях стратегічної артерії), то у вересні річка знову суттєво обміліла.

Як інформують у Дністровсько-Прутському басейновому управлінні водних ресурсів, на початок місяця водогосподарська ситуація така: за даними основних постів у річках Дністер, Прут та Сірет утримується низька водність із поступовими спадами рівня води. У верхньому басейні Дністра на 1 вересня цей рівень становив 116,28 м БС; приплив води - 50 м3/с; план скидання - 105 м3/с.

Також повідомляється, що загалом у серпні середній приплив води до Дністровського водосховища становив 79 м3/с, що становить лише близько 31% від норми.

Те, що рівень Дністра відчутно впав, видно навіть неозброєним оком: біля мосту в Атаках видніється чималий шматок дна. 

Ще більше (у кілька разів) обміліли річки Жванчик та Збруч, де вода відступила більш як на десяток метрів (фото додаються). 

І прогнози синоптиків та гідрологів поки не втішають: найближчими днями очікується малозмінний гідрологічний режим із подальшими спадами рівнів води у річках краю. 

1