На Буковині 'Свобода' підтримує пропозицію Яценюка про Конституційний референдум?

На Буковині "Свобода" підтримує пропозицію Яценюка про Конституційний референдум?

31.01.2016, 01:24

Депутати обласної ради ініціювали звернення до Президента України щодо змін до Конституції.

29 січня 2016 року за ініціятиви депутатів фракції ВО «Свобода» у Чернівецькій обласній раді було зареєстровано звернення до Верховної Ради та Президента України, щодо занепокоєння ситуацією, яка утворилася навколо законопроєкту про зміни до Конституції. У зверненні наголошується, що такі зміни приведуть до краху суверенітету держави. Даний документ уже оприлюднено на сайті облради та розглядатиметься під час наступної сесії.

Як йдеться у зверненні,  всупереч заявам президента Порошенка, таке рішення влади не приведе до відновлення українського суверенітету над окупованою частиною Донбасу. Навпаки, його наслідком буде узаконення у складі держави де-факто керованої з Москви автономії окупантів та терористів, підрив єдності та незалежності України і початок її дезінтеграції».

«Надання особливого статусу окупованим територіям Донбасу не має нічого спільного з реформою децентралізації і прямо суперечать статті 2 Конституції України, яка визначає, що Україна є унітарною державою. Зміни до цієї статті Основного Закону може бути ухвалено виключно на Всеукраїнському референдумі за участі всіх громадян України» - зазначено у документі-зверненні.

У завершенні документу йдеться, що зміни до  Конституції є суверенним правом українців. Такі рішення не можуть відбуватися під тиском агресора та з ігноруванням волі народу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арсеній Яценюк пропонує Конституційний референдум

Зміни до Конституції має схвалити народ, - Бурбак

Буковинські обранці закликають Президента і парламентську коаліцію «негайно припинити ганебний конституційний шантаж, який принижує гідність українського народу».

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

1