На Буковині «Свобода» не хоче, щоб технікуми і коледжі переводили на фінансування облради

На Буковині «Свобода» не хоче, щоб технікуми і коледжі переводили на фінансування облради

03.07.2017, 13:16

Фракція "Свобода" Чернівецької обласної ради вважає недоцільним переведення навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації на фінансування облради.

Про це йдеться у відповідному проекті рішення "Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради VII скликання до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недоцільності передачі фінансування вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації державної форми власності на фінансування з обласного бюджету", який зареєстрував голова фракції "Свобода" Віталій Мельничук, пише molbuk.ua

"Звертаємось до вас з огляду на велике занепокоєння майбутньою долею коледжів і технікумів. Сьогодні значну стурбованість викликає прийняте на законодавчому рівні рішення про передачу з 1 січня 2018 року до обласного бюджету видатків на підготовку кадрів у державних вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації за програмою "Підготовка кадрів вищими навчальними закладами І і ІІ рівнів акредитації та забезпечення діяльності їх баз практики", що призведе до значного додаткового навантаження на бюджет без створення механізмів їх компенсації", - йдеться у зверненні до Кабміну та ВРУ.

Водночас у проекті рішення депутати закликають вищі органи влади відмовитися від передачі фінансування технікумів і коледжів на рівень обласних рад. 

Джерело: molbuk.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чорней і надалі системно мочить "Свободу". Мельничук правильно не хоче бо знайдуть другого Довганича, який стане директором усіх технікумів та колледжів для того щоб потім собі прихватизувати майно.

avatar

Прокурор

03 липня 2017 22:08