На Буковині суд визнав винним чиновника у викритому СБУ корупційному правопорушенні

На Буковині суд визнав винним чиновника у викритому СБУ корупційному правопорушенні

23.09.2014, 22:37

Співробітники  СБУ  викрили протиправні дії начальника Бюро технічної інвентаризації одного районів Чернівецької області, який, використовуючи свої службові повноваження призначив на посаду інженера власну дружину.

Окрім того, правоохоронцями виявлено, що упродовж 2013 року начальник РБТІ неодноразово підписував накази щодо преміювання близької родички, причому мотиви розмірів премій не було наведено. Разом із тим, частина інших працівників установи взагалі не була премійована, або отримала премії у значно меншому розмірі.

Свідомо порушуючи  вимоги Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та Кодексу України про адміністративні правопорушення, посадовець не повідомив своє безпосереднє керівництво - районну раду - про наявність у нього конфлікту інтересів.

Протокол про адміністративне правопорушення за ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів) суд розглянув і зобов’язав порушника сплатити штраф. Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

 

1