На Буковині суд оштрафував організатора блокування руху на пункті пропуску «Порубне» Ігоря Жижияна

На Буковині суд оштрафував організатора блокування руху на пункті пропуску «Порубне» Ігоря Жижияна

25.09.2017, 00:26

У Чернівецькій області Глибоцький районний суд оштрафував на 850 гривень голову громадської організації "Патріотична громада Буковини" Ігоря Жижияна за організацію в лютому 2016 року акції з перекриттям руху транспорту на пункті пропуску "Порубне" українсько-румунського кордону.

 Як зазначається у відповідному вироку, який опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень, таке рішення суд прийняв 18 вересня.

 У документі йдеться, що у судовому засіданні Жижиян вину у вчиненому не визнав, пославшись на безпідставність обвинувального акту та на його необгрунтованість, проте просив суд застосувати щодо нього Закон України "Про амністію в 2016 році".

 Суд визнав Жижияна винним у вчиненні злочину, що передбачений ст. 293 Кримінального кодексу України та призначив йому міру покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень.

 Як відомо, 2 лютого 2016 року Ігор Жижиян та приблизно 50 осіб перекрили рух транспорту на пункті пропуску "Порубне". Вони вимагали "припинення переслідування румуномовної частини населення Чернівецької області" і відставки голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука, його тодішнього першого заступника Володимира Куліша та керівника Чернівецької митниці ДФС Миколи Салагора.

 Тоді ж румунські ЗМІ назвали цю акцію провокацією.

 Голова Чернівецької облради Іван Мунтян тоді заявив, що на Буковині немає утисків румуномовного населення.

 На думку політолога Ігоря Буркута, акція на "Порубному" була спробою посварити мешканців Чернівецької області різних національностей.

Джерело: molbuk.ua

1