Проєкт Охотського: на Буковині сучасна база підготовки молодих спортсменів поєднає карате з футболом

Проєкт Охотського: на Буковині сучасна база підготовки молодих спортсменів поєднає карате з футболом

09.07.2021, 11:03

Реалізацію проєкту розпочали тільки рік тому і ще багато чого слід зробити, зокрема, ще не готові басейн, будиночки психологічного розвантаження, далека від досконалості допоміжна інфраструктура, однак загальна картина комплексу світового рівня на буковинській Глибоччині уже вимальовується. 

Новітня база підготовки молодих спортсменів споруджується за ініціативи відомого буковинського підприємця, мецената, громадського діяча Олега Охотського та обласної федерації «Карате-до». 

На зображенні може бути: дерево та трава

- Рік тому, коли ми почали цей проект, ні я, ні обласна федерація «Карате-до», і гадки не мали, що отримаємо в результаті наших спільних зусиль. І я ніяк не натішуся, - каже ініціатор спорудження комплексу Олег Охотський. - Ви навіть не уявляєте, яка енергетика відчувається в епіцентрі цих спортивних майданчиків, коли дітвора, сповнена вірою в свої майбутні спортивні результати, повністю віддається тренуванням і заняттям. Так, не всі спортсмени стають чемпіонами, не всі досягають високих результатів, але заняття спортом закладають міцну основу для здорового способу життя та визначення правильних життєвих цілей.
 
На зображенні може бути: на відкритому повітрі
 
Натхнені досягненнями національної футбольної збірної України на Чемпіонаті Європи ініціатори спорудження сучасної бази підготовки молодих спортсменів  вирішили поєднати карате з футболом. І тут таки на міні-стадіоні, який відповідатиме усім світовим стандартам, на базі дитячої спортивної школи також будуть займатися діти-футболісти. 
 
На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітрі
 
Дуже важливо, що весь проєкт по суті є благодійним, тобто взагалі не містить планів щодо комерційних послуг. Втілити у життя дитячу мрію про заняття спортом в комплексі європейського рівня планують за рахунок інших ініціатив.
 
Колосальний інвестиційний проєкт полягав, зокрема, у тому, щоб з болота розміром 12 гектарів сформувати спортивну водойму для проведення чемпіонатів України та Європи і запустити єдине в Україні промислове вирощування австралійського рака. Відтак у планах організаторів чемпіонат України зі спортивної риболовлі, чемпіонат України на квадроциклах, осетрове господарство і виробниче вирощування раків, що, безумовно, приведе не тільки до розвитку туризму в регіоні, але дасть можливість створити нові робочі місця, залучити додаткові податкові надходження до місцевих бюджетів, врешті стимулюватиме розвиток інфраструктури Глибоцького району загалом!
 
На зображенні може бути: озеро, дерево, небо, природа та трава
 
- У такі моменти, працюючи на нові покоління,  її спортивне майбутнє, відчуваєш гордість за свою країну і безмежну вдячність усім, хто допомагає в реалізації проєкту. Хочу висловити слова подяки губернатору, голові обласної ради, голові Чернівецької районної адміністрації, голові Тарашанскої ОТГ і всім-всім,  хто переживає, підтримує і вірить у нас, - каже Олег Охотський. - І, звичайно, головна моя  подяка Павлу Дарійовичу Побурянному, голові Федерації «Карате-до», за можливість бути корисним діткам-спортсменам, за можливість долучитися до створення майбутнього нашої країни. Головне, щоб не заважали! Вперед до нових вершин і спортивних перемог!
 
На зображенні може бути: дерево, трава, водойма та текст

 

1