На Буковині створили медичну раду реформ, яка почала формувати мережу закладів первинної медичної допомоги

На Буковині створили медичну раду реформ, яка почала формувати мережу закладів первинної медичної допомоги

01.03.2018, 18:51

Розпорядженням обласної державної адміністрації від 10.01.2018 №15-р в області була створена медична рада реформ, яка і формувала мережу закладів первинної медичної допомоги. 

За словами заступника директора Департамент охорони здоров'я облдержадміністрації, на даний час в Чернівецькій області налічується 13 центрів ПМСД,  187АЗПСМ та 206 ФАПів. Відповідно до сформованого проекту перспективного плану спроможної мережі медичних закладів в Чернівецькій області передбачено центрів ПМСД, які обслуговують населені пункти з чисельністю населення від 15 тис. чол. – 15, амбулаторії групової практики, які обслуговують населені пункти з чисельністю населення від 3 тис. чол. – 82, амбулаторії монопрактики, які обслуговують населені пункти з чисельністю населення від 2 тис. чол. – 80 та пунктів здоров'я (ФАПів) – 207. Цей процес не є завершеним та остаточно сформованим, тому що він пов'язаний з реформою децентралізації. Окрім того, мережа закладів охорони здоров'я буде чітко окреслена після завершення підписання декларацій між лікарями та пацієнтами.

 Одним з важливих питань, які обговорювалися під час формування мережі, був аналіз наявних закладів ПМД, а також необхідність їх реорганізації в комунальні некомерційні підприємства. Наголошено, що термін для здійснення цієї процедури зменшується в часі, і більшість закладів охорони здоров'я вже розпочали цей процес. Найближчим часом будуть створенні амбулаторії групової практики, амбулаторії монопрактики, центри первинної медико-санітарної допомоги, та пункти здоров'я-ФАПи, - відзначив заступник директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації  Юрій Лесюк.

З  1 квітня 2018 року як в Чернівецькій області, так і по всій Україні розпочнеться процес підписання декларацій населення з лікарями, потрібно активізувати інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення, щоб люди знали інформацію про медичних працівників та робили свій вибір. З   1 липня 2018 року розпочнеться процес підписання угод між закладами охорони здоров'я та Національною службою здоров'я.

За матеріалами bukoda.gov.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Не треба спішити все руйнувати "до основанія"! Як завтра виженуть ту недовчену дуру Супрун з міністерства охорони здоров'я і почнуться нові реформи. Вже не раз таке проходили. Лікарі ще трохи й всі розбужуться по закордонах, а нас приїдуть африканці з Конго лікувати. 

avatar

Гріша

02 березня 2018 13:23