На Буковині створять єдиний в Україні реабілітаційний центр для атовців та їхніх дітей

На Буковині створять єдиний в Україні реабілітаційний центр для атовців та їхніх дітей

19.01.2016, 18:18

На Буковині до центру медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи приєднують дитячий санатарій «Щербинці», що на Новоселиччині. Тут буде перший в Україні центр реабілітації для дітей учасників бойових дій.  

До Чернівців приїхали представники громадської організації «Всеукраїнська асоціація учасників бойових дій». Вони планують відкрити тут підрозділ організації, а також створити єдиний в Україні центр реабілітації для учасників АТО та їхніх дітей.

 - Після того, як комісія Чернівецької обласної ради прийняла рішення про приєднання санаторію до нашого Центру, у мене виникла ідея, аби реабілітацію тут проходили не лише діти з органічним ураженням центральної нервової системи, а й учасники бойових дій, їхні діти, а також діти переселенців, - розповідає Антон Казанський, головний лікар Центру. – Усвідомив необхідність такого центру тоді, коли до нас потрапила дитина з окупованого Донецька. Після бомбардування вона перестала розмовляти. Наші психологи і зараз працюють з цією дитиною.

 Оскільки дитячий санаторій «Щербинці» вже кілька років поспіль не функціонує, для відновлення його роботи необхідно чимало грошей.

 - Там є унікальні сірко-водневі джерела, навкруги – дубовий ліс. Чудова територія, - каже Вікторія Мовчан, заступник голови ГО «Всеукраїнська асоціація учасників бойових дій». – Тому сподіваємося за допомогою грантів відновити санаторій. Він буде окремим підрозділом, що увійде до складу центру реабілітації. Нашу ідею вже підтримав голова чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Тепер чекаємо, аби під час наступної сесії облради за це проголосували більшість депутатів. 

Джерело: АСС

1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

19 січня 2016 21:51

Гарно ви Казанський А.Ю залучається підтримкою хлопців з АТО. Але пам'ятайте, правда завжди чиста як сльоза. Нехай Господь вбереже дітей. 

avatar

20 січня 2016 16:00