На Буковині спецслужби перехопили партію цигарок, яку мали контрабандою переправити до Румунії

На Буковині спецслужби перехопили партію цигарок, яку мали контрабандою переправити до Румунії

20.10.2016, 18:39

Неподалік Вижниці спецслужби затримали чергову елику партію цигарок на півтора мільйона гривень, - повідомляє прес - служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області. 

У середу, 19 жовтня 2016 року, працівниками податкової міліції Буковини спільно з співробітниками Управління СБУ в Чернівецькій області вилучено понад 60 тисяч пачок цигарок марки "Ашима" без марок акцизного податку України орієнтовною вартістю 1,5 мільйона гривень.

Контрафактні цигарки виявлені та вилучені в ході проведення заходів із протидії незаконному обігу підакцизних товарів в рамках операції"Акциз-2016" під час огляду вантажного мікроавтобуса марки "Мерседес-Бенц", який слідував на відрізку дороги м. Вижниця - м. Путила Чернівецької області. Його зупинили правоохоронці на стаціонарному посту ДПС № 3 у м. Вижниця.

Ймовірно, вказані цигарки без марок акцизного податку призначалися для незаконного переміщення контрабандним шляхом до Румунії, оскільки автомобіль рухався у напрямку українсько-румунського кордону.

До операції залучили кілька спецслужб: прикордонники, СБУ, податкові міліціонери. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України. 

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії. 

Цигарки та транспортний засіб вилучили.

1