'На Буковині скоро розпочнеться боротьба за крісло Гайничеру', - народний депутат

"На Буковині скоро розпочнеться боротьба за крісло Гайничеру", - народний депутат

08.01.2013, 19:10

Порушючи закон, регламент роботи обласної ради, втручаючись у роботу депутатського корпусу, коментуючи позицію депутатів, перший заступник голови Чернівецької ОДА Г.Галиць насправді переслідував єдину  мету: засвідчити свою потрібність, продемонструвати, що він може бути гідним наступником. Як повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua, так народний депутат України Максим Бурбак прокоментував під час прес-конференції події, які мали місце на другому пленарному засіданні  чергової сесії Чернівецької обласної ради. Тоді, нагадаємо, за відсутності депутатів від опозиції, владна більшість ухвалила кілька суперечливих рішень, деякі з яких вже оскаржуються і ще будуть оскаржуватися у судах. Наприклад, Максим Бурбак має намір  оскаржити в адміністративному суді рішення щодо звільнення двох директорів чернівецьких книгарень. На його думку, це було зробленно з численними порушеннями вимог закону. А затримка з цим позовом виникла тільки через те, що апарат обласної ради надто довго готував оригінал цього рішення. Значно швидше там оформили інші папери, з якими намагаласися пошвидше вигнати з роботи директорів книгарень. Хоча логічним було б, якби обидва пакети документів були готовими одночасно.

Народного депутата також дивує, чому слова про ці порушення не сказав прокурор області Петро Коваль. Де реакція прокуратури на звільнення директорів книгарень? І взагалі до діяльності цього відомства на  Буковині є багато питань. Адже те, що каже прокурор області часто суперечить навіть тому, що заявляє його безпосередній начальник Генеральний прокурор України пан Пшонка. Згідно з Ковалем на Буковині вибори прошли без порушень, а якщо вірити Пшонці, то з поміж кількох кримінальних справ, які відкрили за порушення виборчого законодавства, одна стосується Буковини.

"Скоро почнеться боротьба за крісло Гайничеру (нинішній голова обласної ради. - BukNews). Бо нинішня  буковинська влада такого накоїла, що дуже багатьом її представникам захочеться змінити місце роботи", - наголосив народний депутат.

Однак просто взяти й втекти з Буковини їм не дасть опозиція. Максим Бурбак пообіцяв запитати про кожний садок, кожну школу, які нинішня  влада обіцяла збудувати у містах і селах краю. Перед виборами посадовці преед камерами закладали перші камені у їхні підмурівки, тож нехай тепер будують те, що наобіцяли.

А якщо не виконають, то це має стати підставою  для Президента звільнити їх від займаних посад. Один з перших таких мінусів, на які вказав народний депутат, невиконана обіцянка створити на Буковин сучасну мережу книгарень. Михайло Папієв публічно пообіця зробити це до жовтня і слова не дотримав.

1