На Буковині склалася критична ситуація на дорогах, - Нацполіція

На Буковині склалася критична ситуація на дорогах, - Нацполіція

09.01.2017, 13:51

Чернівецька область є одним з регіонів, де склалася критична ситуація на дорогах через ускладнених погодних умов.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

За минулу добу в результаті ускладнених погодних умов та підвищеної аварійної ситуації на автошляхах України загинули 8 та травмовані 45 громадян.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, критична за рівнем аварійності ситуація у Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській та Чернігівській областях. Складною продовжує лишатися ситуація на дорогах Львівщини та Вінниччини.

 Станом на 9:00 9 січня рух автотранспорту обмежено у Львівській області. На Івано-Франківщині та Львівщині обмежено рух вантажних автомобілів.

У зв'язку зі складною ситуацією на дорогах України рятувальники Хмельниччини продовжують ліквідовувати наслідки несприятливих погодних умов.

Про це повідомляє ГУДСНС у Хмельницькій області.

Станом на 8 годину 9 січня рятувальники залучалися більше 50 разів для буксирування та витягування автомобілів, що через засніжені дороги не могли рухатись, а їх пасажирам загрожувала небезпека. Так, рятувальники звільнили із снігового полону 184 автомобілі, серед яких легковики, вантажівки та рейсові автобуси, в яких перебувало 595 чоловік, з яких 82 – діти. Більше 10 разів вогнеборці буксирували карети швидкої допомоги, які слідували до хворих та породіль.

До ліквідації наслідків негоди та надання допомоги учасникам руху залучено понад 190 рятувальників на 68 одиницях техніки підвищеної прохідності.

За інформацією служби автомобільних доріг в області відновлено рух на дорогах державного значення, частково обмежено рух на дорогах місцевого значення.

Додатково розгорнуто 3 мобільних пункти обігріву в місцях тимчасового відстою великогабаритних транспортних засобів.

У зв'язку зі складною ситуацією на дорогах ДСНС звертається до громадян з проханням утриматися від виїздів на власному автотранспорті.
Через сусідню Хмельниччину не проїхати - у заметах сотні маших і людей (ФОТО)

Через сусідню Хмельниччину не проїхати - у заметах сотні маших і людей (ФОТО)
Через сусідню Хмельниччину не проїхати - у заметах сотні маших і людей (ФОТО)

 У Чернівцях у неділю, 8 січня, через негоду зафіксували десятки аварійних ситуацій, внаслідок яких численні будинки упродовж півдня залишалися без електропостачання.


Про це повідомили у прес-службі Чернівецької міськради.

Зокрема, у прес-службі заявили, що найбільші аварійні ситуації були зафіксовані у мікрорайоні Роша, де упродовж дня десятки будинків залишалися без електрики.

Також через поломку на трансформаторній підстанції без світла перебував житловий масив на вулиці Будівельників.

"Наші аварійні служби допомогли співробітникам обленерго відновити електропостачання за всіма адресами, де були проблеми", - повідомили у міськраді.

Упродовж дня всі котельні міста працювали у нормальному режимі. За інформацією прес-служби, сьогодні виникла лише одна поломка на котлі котельні на вулиці Залозецького. Щоправда, її не відчули споживачі, адже неполадки вдалося швидко усунути.

Також у міськраді повідомили, що на магістральних водогонах аварій зафіксовано не було.

у неділю, 8 січня,  зі сніговою стихією у місті борються усі 25 автомобілів "МіськШЕПу"

"Вони розчищають у першу чергу ті автомобільні шляхи, якими рухається громадський транспорт. Варто зауважити, що у місті є 1000 вулиць, але сьогодні прибирають лише ті автомобільні шляхи, які є головними – для того, щоб забезпечити безперебійний рух маршруток і тролейбусів", - повідомили у ратуші. 

Водночас прес-служба зауважила, що на проблемному спуску на вулиці Гагаріна працює поліція, яка регулює там рух транспорту.

Водночас у мерії зазначають, що у неділю, 8 січня, зупинок громадського транспорту не було зафіксовано, проїзд автобусів і тролейбусів був забезпечений. Аеропорт "Чернівці" також працює у штатному режимі.

 

Буковині прогнозують продовження снігопадів

На Буковині 9 січня продовжуватиметься снігопад і утримається мороз. За даними Укргідрометцентру, денна температура в області сьогодні становитиме -9-11 градусів. 

Снігопади прогнозують по всій Україні.

Нагадаємо, сильний сніг з хуртовинами на Буковині розпочався 8 січня. 

Джерело: molbuk.ua

1